Mijn lieve familie Babino

Mijn lieve familie Babino
Uit de Wessaner

Bij het thema ‘familie’ van de methode Peuterplein lezen we uit het schootboek verhalen
over Anna en haar familie. Anna viert feest en nodigt haar familie uit. Anna bakt ook samen met mama een taart voor het feest, en met haar papa dekt zij de tafel. Anna’s kleine broertje Lars helpt ook mee. Er komt een heleboel familie op bezoek bij Anna: opa, oma, neven en nichten. We praten met de peuters over welke familie zij zelf hebben.
De ene peuter heeft een nog lievere opa en oma dan de andere. En op de vraag wie er met zijn opa of oma wel eens lekker gaat knuffelen, reageren de peuters enthousiast. Zij laten dan ook zien hoe dat knuffelen eruitziet en slaan de armen om zichzelf of hun buurman of buurvrouw heen.
We gebruiken natuurlijk ook andere materialen om het thema goed aan bod te laten komen. Zo tellen en benoemen we samen met de peuters op het themabord de familieleden, de kleuren en begrippen zoals: de baby, een mama, een papa, een broer en een zus. Ook maken de peuters een plakwerk met een foto van hun familie. Deze foto’s worden regelmatig aan tafel gezien en besproken. De peuters herkennen dan hun eigen foto of zijn ernaar op zoek. Daarnaast lezen we verhaaltjes voor uit Jip en Janneke over familie, zingen we liedjes en doen we beweegspelletjes, zoals het poetsen met een doekje.

Babino peuteropvang Westzaan,
Mariska, Amber en Sarah

Weergaven: 17