Meidenteam wint Zaans schoolvoetbaltoernooi

Meidenteam wint Zaans schoolvoetbaltoernooi

De meiden in groep 7-8 van obs De Kroosduiker locatie Zuid hebben het Zaans schoolvoetbaltoernooi gewonnen! Met elf meiden hadden ze dit toernooi serieus opgepakt. Voordat het toernooi van start ging, hebben ze getraind op het voetbalveld van VVV Westzaan. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want in de eerste speelronde op woensdag 3 april hebben ze twee wedstrijden gewonnen. De eerste wedstrijd werd met 1-0 en de tweede wedstrijd met 4-0 gewonnen. Daarna ook weer trainen voor de tweede speelronde. De tweede speelronde vond plaats op woensdag 10 april. Ze speelden één wedstrijd en hebben die met maar liefst 3-0 gewonnen. Dat betekende dat ze door konden naar de kwartfinale. Die werd gespeeld op woensdag 17 april. Maar, je raadt het al: eerst samen trainen. De kwartfinale: winst (4-0).
De halve finale: winst (1-1 plus penalty’s). Nu alleen nog de grande finale winnen en dan zouden ze de beste schoolvoetbalmeidenploeg van Zaanstad- Midden zijn. Op het A-veld speelden vier ploegen, de twee beste meidenteams en de twee beste jongensteams. De spanning was om te snijden. De meiden hebben zich keihard ingezet, gevochten voor wat ze waard zijn, met de winst als resultaat.
De volgende stap was de wedstrijd tegen de beste schoolvoetbalmeidenploeg van Zaanstad-Noord, de meiden van De Regenboog uit Assendelft. Met alle ouders, opa’s, oma’s, tantes, ooms, broers en zussen langs het veld was de spanning groot, maar ook een goede stimulans. De support was enorm.De meiden hebben hard moeten knokken en vonden in De Regenboog een sterke tegenstander,maar dit hield ze niet tegen om ook hier de winst te pakken. Dit maakt deze meiden de beste meidenschoolvoetbalploeg van Zaanstad-Noord en -Midden.
En nu? Op naar Anna Paulowna. Daar werd het regiotoernooi gespeeld voor alle winnende meiden-

en jongensteams van Noord-Holland-Noord. Denk aan Alkmaar, Hoorn, Purmerend, Den Helder. En Zaanstad, wij dus. Aan de verhalen te horen was dit een fantastische dag, vermoeiend ook, maar vooral heel leuk. Zelf was ik daar niet bij, vanwege ons kamp. Op de dag van het regiotoernooi begon voor onze groep namelijk ook het schoolkamp op Terschelling. Dit was natuurlijk een buitenkans voor het schoolvoetbal. De meiden hadden met hun ouders afgesproken dat zij na afloop van het schoolvoetbaltoernooi onder begeleiding van twee ouders naar Terschelling zouden reizen. De rest van de klas, en ik zelf natuurlijk, wachtten in spanning af. Wat hadden ze gedaan? Hoe ver waren ze gekomen? Hadden ze gewonnen?

Van de 32 deelnemende teams op het regiotoernooi zijn de meiden zesde geworden! Niet normaal, zo knap. Helaas geen eerste plek, maar wat hebben zij de afgelopen tijd goed gevoetbald. In de klas zitten alleen maar trotse klasgenoten en een trotse leerkracht.

Juf Agnetha Brinks

Bezoeken: 2