Lichtjesavond op de Begraafplaats Westzaan vrijdagavond 2 november vanaf 19:00 uur.

Lichtjesavond op de Begraafplaats Westzaan vrijdagavond 2 november vanaf 19:00 uur.

In Memorial-avond’ op de Algemene Begraafplaats aan de Dolphijnstraat

Een sfeervolle avond om geliefde overledenen te herdenken.

PROGRAMMA: 18:45 uur verzamelen bij Gallery of Dreams.

19.00 uur “stille tocht” bij kaarslicht o.l.v. Fred Eerenberg
19:15 uur Ontvangst bij de begraafplaats door Ingrid Jahn,

Medewerking verlenen:

– Verhalenverteller Giovanni Masetti, – Dameskoor Westzaan zingt acapella, – Dagorkest Zaanstreek Waterland, – Ingrid Jahn draagt gedichten voor van Rick van der Made

– Napraten onder het genot van een warm drankje 2 november 2018

Aanvang 19.00 uur Als u slecht ter been bent kunt u voor 18.45 uur bij de Begraafplaats parkeren.

Voor meer informatie zie: www.historischeverenigingwestzaan.nl

Lichtjesavond wordt gehouden  op vrijdagavond 2 november 2018 vanaf 19:00 uur.  U bent van harte welkom. 

Het doel van de ‘Lichtjesavond’ is om mensen in de gelegenheid te stellen om hun geliefde overledenen te herdenken.  Het is de bedoeling dat deze avond een ‘Memorial’ avond wordt voor iedereen. Lichtjes, poëzie, verhalen en muziek bieden ruimte om gezamenlijk te herdenken. 

stilletocht

Lichtjesavond

Lichtjes avond

Dameskoor Westzaan

De Historische Vereniging Westzaan organiseert voor de tweede keer op de Gemeentelijke begraafplaats aan de Dolfijnstraat te Westzaan een ‘ In Memorial’ lichtjesavond op vrijdag 2 november 2018. 

Onze wens is om de aanwezigen in de gelegenheid te stellen hun geliefde overledenen te gedenken op deze bijzondere avond.  
Deze wens aan ons is door meerdere mensen geuit. 

De kerken bieden op vastgestelde dagen de eigen gemeenteleden en parochianen nagedachten diensten aan. Buitenstaanders ervaren dit gedachtenismoment als een gemis. Er blijft een behoefte bij de nabestaanden om met elkaar op een vastgesteld moment te gedenken en dit wordt als waardevol gezien. Dit jaar gebeurt het weer met medewerking van het Dameskoor Westzaan het koor zingt op de begraafplaats een aantal liederen. Dit wordt afgewisseld met muziek van Dagorkest Zaanstreek Waterland en door verhalenverteller Giovanni Masetti. Hij gaat een prachtig verhaal vertellen en dit zal worden afwisselend met gedichten van Rick van der Made die voorgelezen worden door Ingrid Jahn.  
De Historische Vereniging Westzaan heeft de Dolfijnstraat geheel verlicht met mooie fakkels en op de begraafplaats staan duizenden lichtjes om de juiste ingetogen sfeer te creëren. Zij denken op deze wijze een waardige bijeenkomst te hebben georganiseerd. 
Belangstellenden zijn van harte welkom, zij kunnen vanaf 18:45 zich aansluiten bij Gallery of Dreams aan de J.J. Allanstraat bij de prachtige verlichte lantaarns waar wij verzamelen. Daar ontvangt u ook een kaars voor de stille tocht richting de begraafplaats die u daarna ergens op de begraafplaats mag achterlaten. U kunt parkeren op de boerenparkeerplaats links van J.J. Allanstraat 175. Mensen die slecht ter been zijn kunnen op de parkeerplaats parkeren bij de begraafplaats. 

Rond 19.00 uur zullen wij van start gaan met de stille tocht met direct aansluitend programma. 

Parkeermogelijkheid links naast de J.J. Allanstraat 175, optocht met lantaarns vanaf de J.J. Allanstraat bij Gallery of Dreams richting de Dolfijnstraat. 

Westzaan 2018  
Gemeentelijke Begraafplaats Dolfijnstraat 
Vrijdag 2 november 2018 start 19:30 uur 

 

 

Bezoeken: 4