LICHTJESAVOND IN WESTZAAN

Op 2 november organiseert De Historische Vereniging Westzaan voor de tweede keer een “In Memorial” lichtjesavond op de Gemeentelijke begraafplaats aan de Dolphijnstraat te Westzaan. Een bijzondere avond waar de aanwezigen de gelegenheid hebben hun geliefde overledenen te gedenken.

Dit gedenkmoment wordt door vele kerken ingevuld. Door meerderen binnen de Westzaanse Gemeenschap is de wens geuit in ons dorp hier ook invulling aan te geven. De Historische Vereniging Westzaan biedt deze mogelijk wederom, na de succesvolle avond van vorig jaar.

In een met honderden lichtjes sfeervol verlichte omgeving is er dit jaar medewerking van het Dameskoor Westzaan, het Dagorkest Zaanstreek-Waterland en verhalenverteller Giovanni Masetti. Zijn prachtige verhaal wordt opgevolgd met gedichten van onder meer Rick van der Made. De aula zal opengesteld zijn, waarbij de begraafplaatsbeheerder Rob de Witte aanwezig is om al uw vragen te beantwoorden mbt de begraafplaats aan de Dolphijnstraat.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Vanaf 18:45 uur verzamelen we ons bij Gallery of Dreams aan de J.J. Allanstraat 283 (tegenover de ingang van de begraafplaats). Parkeergelegenheid is er op de boerenparkeerplaats links naast J.J. Allanstraat 175. Mensen die slecht ter been zijn kunnen op de parkeerplaats bij de begraafplaats parkeren voor 18.45 uur

Iedereen kan bij Gallery of Dreams zelf een kaars meenemen om die na de tocht achter te laten. Om 19.00 uur wordt gestart met de stille tocht met direct aansluitend het programma.

De Historische Vereniging Westzaan biedt u na het programma graag een gratis warme kop koffie, thee, chocomelk of gluhwein aan waarna we u van harte uitnodigen om samen te zitten.

 

 

Lichtjesavond

Lichtjes avond

 

Bezoeken: 0