Lichtjesavond in Westzaan 2018 Historische Vereniging Westzaan

Lichtjesavond in Westzaan

Een mooi verhaal van Giovanni Massetti, serene muziek van het Dameskoor Westzaan en het Dagorkest Zaanstreek/Waterland en passende gedichten van Astrid Bekker en Rick van der Made, voorgelezen
door Ingrid Jahn vormden, samen met een prachtig verlichte begraafplaats, de entourage voor de Lichtjesavond 2018 in Westzaan. Meer dan honderd aanwezigen, onder wie burgemeester Jan Hamming, herdachten op deze ‘In Memoriam-avond’ hun geliefden of ondersteunden anderen die een moeilijke tijd doormaken. Het bijna windstille weer en de honderden lichtjes zorgden voor een unieke sfeer. Vanaf zeven uur liepen de aanwezigen over de geheel verlichte Dolphijnstraat naar de begraafplaats, waarna op indringende wijze het moment van gedenken werd gebracht.
Gedurende de opbouw was al merkbaar dat dit jaarlijkse moment mensen bezighoudt. Velen kwamen naar het graf van hun dierbaren om bloemen te brengen of er aandacht aan te besteden. De lichtjesavond van Westzaan voorzag dan ook weer in een duidelijke behoefte.

Na het moment van bezinning was er ruim gelegenheid om na te praten. Onder het genot van een drankje en hapje was het nog een tijd gezellig. Het onderstreept dat we onze geliefden niet zullen vergeten,
maar dat we ook samen het leven op moeten pakken en er het beste van moeten maken. De saamhorigheid was op deze lichtjesavond duidelijk aanwezig.

Namens de velen die met gave of daad deze avond mogelijk maakten, veel dank.

Peter Huisman, secretaris
Historische Vereniging Westzaan

Giovanni Massetti

Burgemeester Jan Hamming

Dameskoor Westzaan

Lichtjesavond

Bezoeken: 2