Kultuurklutser ver boven vereiste 5000 handtekeningen voor referendum

uit NHD Zaanstreek- Rob Swart ( foto F.Eerenberg)

Kultuurklutser ver boven vereiste 5000 handtekeningen voor referendum.

Actiegroep Kultuurklutser heeft donderadgavond namens 7481 sympathisanten om een referendum over het cultuurhuis gevraagd. Jan de Bruin, initiatiefnemer en boegbeeld van de groep, overhandigde de handtekeningen aan burgemeester Jan Hamming

De Bruin vroeg de burgemeester toe te zien op een goed verloop van het proces op weg naar het referendum. Hamming beloofde hem dat. Voor dat doel wordt een externe en onafhankelijke commissie benoemd die gaat controleren en adviseren over een juiste gang van zaken.

Met het inleveren van de handtekeningen is er nog geen referendum. Er ligt nu alleen een geldig verzoek waar de raad ook nee tegen kan zeggen. De Bruin vroeg de raadsleden om nog voor de verkiezingen van 21 maart te beslissen. Maar die hoop ontnam Hamming hem. Er wordt pas in april over besloten.

Hamming sprak waarderende woorden tegen De Bruin, die volgens de burgemeester laat zien dat hij betrokken is, in beweging komt en zijn stem laat horen. Dat ziet Hamming veel liever dan apathie.

Op zijn beurt was De Bruin lovend over DZ, POV, Rosa, Zip en wijkvereniging Oud-West die in zes weken de vereiste handtekeningen hebben verzameld.

Foto’s Fred Eerenberg 

Burgemeester Jan Hamming neemt 7474 handtekeningen in ontvangst. Rechts Jan de Bruin.

Burgemeester Jan Hamming neemt 7474 handtekeningen in ontvangst. Rechts Jan de Bruin.

Jan de Bruin.

Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad

In de Raadzaal Gemeente Zaanstad

Initiatiefnemer Actiegroep Kultuurklutser Jan de Bruin 7481 handtekeningen

 

Bezoeken: 0