Koningsspelen

Koningsspelen
  
Op vrijdag 20 april organiseerde Tennisorganisatie Leguijt net als vorig jaar de Koningsspelen bij TV Westzaan voor de groepen 5 t/m 8 van Kroosduiker Noord en Zuid. Om 8.30 uur werden 114 kinderen verwelkomd en stond er een heerlijk koningsontbijt voor iedereen klaar, gesmeerd door de ju en en meesters. De spelen werden om 9.00 uur geopend door wethouder Jeroen Olthof.
Het belang van goede en gezonde voeding werd nog eens benadrukt, en het antwoord op de vraag hoeveel suikerklontjes er in een lesje AA-drink zaten,verbaasde menig ouder/kind (maar liefst 15 suikerklontjes). Toch maar wat meer water drinken tijdens het sporten.
Hierna kon het programma van start gaan. Maar liefst 14 onderdelen waren klaargezet: estafettes, mini-tennis, tennissen tegen een ballenkanon, schieten op een opblaasbaar voetbaldoel, skilopen en ook een springkussen mocht natuurlijk niet ontbreken. Nadat er drie uur lang in de brandende zon hartstikke goed gesport was, werden alle kinderen met een tennisdiploma beloond.
Al met al een fantastische ochtend. De koning zal trots op iedereen zijn.

Melchert Leguijt

Weergaven: 0