Koningsdag  wordt groot succes

Koningsdag 

Een top Koningdag 2018 

met scheerschuim kan geen kwaad

 Op vrijdag 27 april organiseerde de Westzaanse Gemeenschap Koningsdag. Ook dit jaar vonden  de festiviteiten plaatsvinden op de Kerkbuurt en Lambert Meliszstraat. Het  is wederom een geweldig feest te geworden worden voor de Westzaners en ook voor de vele bezoekers van de omliggende dorpen.

Programma was

  • Vrijmarkt
  • Braderie
  • Attracties
  • Live muziek
  • Open podium

Vrijmarkt

Ook dit jaar is er weer een feestelijke vrijmarkt waar iedereen zijn kleedje op de aangegeven plaatsen in de Kerkbuurt mag neerleggen om zijn of haar oude spullen te verkopen.De bezoekers kunnen lekker struinen over de markt op zoek naar leuke koopjes! Kom vroeg zodat je een goede plek kunt uitzoeken.

Braderie

Muziek, handelswaar en versnaperingen! Dit zijn o.a. de ingrediënten van de traditionele Westzaanse braderie. Ook dit jaar was  de braderie weer een grote diversiteit aan handelswaar worden aangeboden. Je kan o.a. denken aan decoratieve snuisterijen, honingproducten, sieraden van glas, miniatuur auto’s, bloemen, planten en nog veel meer.

Attracties

Zowel kinderen als volwassenen  probeerde de Rodeo Stier te bedwingen. Wie wordt de Rodeo kampioen van Westzaan en kan er het langst op blijven zitten?Daarnaast stond er voor jong en oud een 15 meter lange uitdaging te wachten.

Kun jij je evenwicht bewaren en de 15 meter lange run over de Jungle Jumping Balls voltooien zonder te vallen?

Tussen 10.00 uur en 13.00 uur kunnen de kinderen zich gratis laten schminken door Maria van ‘het vrolijke penseeltje’. Wil jij je als je superheld laten schminken of heb je een andere wens, kom dan langs en laat je verrassen!

Live muziek

Vanaf 10.00 uur kan er bij De Kazerne onder het genot van een kopje koffie geluisterd worden naar een accordeonist. Van 14.00 uur tot 18.00 uur zal een Amsterdamse zanger gaan optreden. En vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur draait een DJ muziek.

Open podium

Laat je talenten alleen of samen op het open podium tijdens Koningsdag horen en zien!  Muziek, dans, theater; vertoon je kunsten en vermaak het publiek!

Een spetterend feest voor jong en oud

Samen maken we er een mooi feest van! Wil je alle ontwikkelingen op de voet volgen? Meld je dan nu aan op onze Facebook pagina ‘Koningsdag in Westzaan’.

https://www.facebook.com/groups/187422018048154/

Het Oranje organisatie bestond  uit o.a. Dries, Marion, Arianne, Ingrid, Marcel en Reinhold, Marcel Haarhuis, Ingrid Jahn en vele anderen 

Oranje Comité Westzaan

2017 

De nieuwe locatie Kerkbuurt is vorig jaar goed bevallen. Nieuw dit jaar is dat er een andere commissie Koningsdag is opgestaan om het geheel voor te bereiden. Het vernieuwde team bestaat uit Arianne, Dries, Marion, Reinhold, Ingrid en Marcel.
Wij rekenen als vanouds op een grote opkomst. Dit wil toch niemand missen! En natuurlijk halen wij weer alles weer uit de kast om ons dorp zo perfect mogelijk te presenteren.Op de braderie en de vrijmarkt kunt u bijzondere verrassingen verwachten. Zoals vanouds is er ook muziek en voor de inwendige mens wordt ook op diverse plaatsen gezorgd. Maar het belangrijkste is droog weer en het enthousiasme van de Westzaners. In de volgende Wessaner krijgt u uitgebreid de invulling van het programma te horen.

Weergaven: 0