Koningsdag 2019 in Westzaan belooft weer een prachtige, feestelijke dag te worden

En ja hoor het programma staat!

Koningsdag 2019 in Westzaan belooft weer een prachtige, feestelijke dag te worden die zeker geen Westzaner wil missen. Uiteraard zijn mensen uit de gehele Zaanstreek e.o. welkom. Na het succes van vorig jaar zal het Koningsdaggebied wederom de Kerkbuurt en de Lambert Meliszstraat zijn. Naast de niet meer weg te denken Braderie en vrijmarkt zijn er attracties voor jong en oud en aan de inwendige mens is uiteraard ook gedacht. Er zullen diverse heerlijke snacks, suikerspinnen, ijsjes en ook culinaire broodjes worden verkocht. Een lekker drankje erbij en iedereen kan genieten. Kortom het belooft een spetterende dag te worden.
De organisatie doet weer haar uiterste best om er een waar feest van te maken en hiermee Westzaan op de kaart te zetten!

Programma

Voor jong en oud is er tussen 10.00 uur en 16.00 uur van alles te beleven.
● Vrijmarkt
● Braderie
● Attracties
● Muziek
● Open podium

Hotel-Restaurant De Prins is vanaf 11.00 uur open voor een kopje koffie met overheerlijk gebak.
Ook de Kazerne is open. Hier kan men vanaf 10.00 uur terecht voor koffie of andere versnaperingen. Van 14.00 tot 18.00 komt zanger Michel van Rijswijk de boel op stelten zetten en later op de avond een DJ tot 23:00uur.

Open podium
Het open podium is vorig jaar goed bevallen en zal ook dit jaar weer deel uit maken van de festiviteiten.
Vanaf 10:00 uur zorgt DJ Jamie voor spetterende muziek.
Om 11:00 uur en rond 12:00 uur laten de jongens en meisjes van High School Musical hun kunsten zien en misschien willen zij wel jureren bij de Prinsessen/Prinsen wedstrijd

Om 11.30 uur begint dan de Prinsessen/Prinsen wedstrijd
Verder kan iedere creatieve dorpsbewoner optreden, bespeel je een instrument, speel je in een band of toneel en wil je graag op het podium staan, meld je dan aan via westzaansegemeenschap@upcmail.nl
bellen kan ook Marcel 06-21 15 6041 of
Ingrid 06-17171793

Vrijmarkt
Ook dit jaar is er weer een feestelijke vrijmarkt waar iedereen zijn kleedje op de aangegeven plaatsen in de Kerkbuurt en de Lambert Meliszstraat mag neerleggen om zijn of haar oude spullen te verkopen. De bezoekers kunnen lekker struinen over de markt op zoek naar leuke koopjes! Kom vroeg zodat je een goede plek kunt uitzoeken. Er is wel 1 voorwaarde ga je tussen de kramen zitten dan blijf je tot 16.00 uur

Braderie
Muziek, handelswaar en versnaperingen!
Dit zijn traditioneel de ingrediënten van de Westzaanse braderie. Ook dit jaar zal er op de braderie weer een grote diversiteit aan handelswaar worden aangeboden. Je kan hierbij denken aan decoratieve snuisterijen, honingproducten, viltproducten, sieraden, Cd’s en Dvd’s, miniatuur auto’s, bloemen en planten. Het is te veel om op te noemen.
Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd zoals brood en banket, poffertjes, diverse belegde broodjes, snoep, popcorn, slush puppy en foodtrucks met de meest heerlijke gerechten zelfs voor vegetariërs.

De EHBO Westzaan vertelt je alles over de EHBO-cursus of een cursus reanimeren. Hier kun je je ook laten informeren over de AED-apparaten in Westzaan en mogen de kinderen met oude verbandmiddelen elkaar verbinden.
De digitale beeldbank is weer aanwezig met nostalgische foto’s en het brandweermuseum is open voor bezichtiging. Ook hier wordt gezorgd voor gezellige muziek en de inwendige mens. Ook is onze Gerrit Butter met zijn prachtige motoren weer aanwezig.
En niet te vergeten bedanken wij al onze sponsors die het mede mogelijk maken dat wij Koningsdag in Westzaan weer tot een geweldige dag voor iedereen kunnen maken van jong tot oud.

Attracties
Er staat dit jaar voor jong en oud o.a. een 20 meter lange uitdaging te wachten.
Tussen 10.00 uur en 13.00 uur kunnen de kinderen zich gratis laten schminken door Mariëlle van ‘Schminkkoppies’. Wil jij je als je tijger laten schminken of heb je een andere wens, kom dan langs en laat je verrassen!
Voor de kleintjes is er een mega springkussen en een heuse draaimolen.
En in de tenten op de Lambert Meliszstraat kunnen de kinderen meedoen met leuke spelletjes.

Prinsessen/Prinsen wedstrijd
Als je niet echt tot de Koninklijke families kunt toetreden, kun je altijd nog een mooie Disney prinses of prins worden. Doe je mooiste Prinsessenjurk of je Prinsenpak aan. Jullie worden mooi geschminkt door Mariëlle van Schminkkoppies en doe mee wie tot de allermooiste wordt gekozen door het publiek. Jullie mogen allemaal een mooie parade door de Kerkbuurt lopen. Geef je dus snel op en doe mee. Voor de eerste prijs voor zowel de Prinsen als de Prinsessen geven wij 2 bioscoopkaartjes weg
Opgeven graag uiterlijk 26 april via westzaansegemeenschap@upcmail.nl . Verzamelen om 10.30 uur in ‘t Reght Huys. De kinderen worden opgevangen door Arianne. Zij gaat dan samen met de prinsen en prinsessen naar Schminkkoppies om ze nog mooier te maken dan ze al zijn.

Verkeersmaatregelen
Om ervoor te zorgen dat het verkeer zo min mogelijk overlast heeft, zijn er i.o.m. de Politie een aantal verkeersmaatregelen afgesproken. De Kerkbuurt zal vanaf 07.00 uur voor verkeer afgesloten worden en dient dan tevens autovrij te zijn. De parkeerplaats van de COOP blijft bereikbaar voor haar klanten.
Op de hoeken Kerkbuurt/Watermolenstraat, Torenstraat/Watermolenstraat en Torenstraat/Kerkstraat geldt een stop- en parkeerverbod i.v.m. de wegversmalling en de vlotte verkeersdoorstroming. Let op de borden voor de tijdelijke verkeersmaatregelen.
Een spetterend feest voor jong en oud

Samen maken we er een mooi feest van! Wil je alle ontwikkelingen op de voet volgen? Meld je dan nu aan op onze Facebook pagina.
https://www.facebook.com/groups/koningsdagWestzaan/
Het Oranje Comité bestaat uit Reinhold, Marion, Dries, Arianne, Marcel, Ingrid en Paulo.

Heeft u interesse om een handje mee te helpen dan kunt u zich aanmelden bij Marcel westzaansegemeenschap@upcmail.nl of bellen naar 06-21 15 6041

Namens het hele Oranje Comité wensen wij iedereen een geweldig mooie

Bezoeken: 1