Kom je kijken in de wereld van de bijen?

Kom je kijken in de wereld van de bijen?

Datum: 14 juli 2018

Kom je kijken in de wereld van de bijen?

Imkerij van Randen Middel 14

van 10:30 u -16:00 u

Hommels in vogelhuisjes: aan het begin van het seizoen vinden hommels (niet schoongemaakte) vogelhuisjes een lekker plekje om een nestje te bouwen alsook in de grond. Hommels doen gee n kwaad en zijn bovendien beschermd. Aan het eind van het seizoen het vogelnestje schoonmaken en de hommels komen volgend jaar niet meer terug. Bij overlast: ’s avonds laat als alle hommels binnen zitten een prop kranten in het gat stoppen, vogelhuisje van de muur halen en ergens in een weiland of afgelegen plek, 6 km van waar het huisje hing (en waar anderen er geen last van hebben!) neerleggen/ophangen. Vergeet niet de prop krant

 

 

 

 Hommels in vogelhuisjes: aan het begin van het seizoen vinden hommels (niet schoongemaakte) vogelhuisjes een lekker plekje om een nestje te bouwen alsook in de grond. Hommels doen geen kwaad en zijn bovendien beschermd. Aan het eind van het seizoen het vogelnestje schoonmaken en de hommels komen volgend jaar niet meer terug. Bij overlast: ’s avonds laat als alle hommels binnen zitten een prop kranten in het gat stoppen, vogelhuisje van de muur halen en ergens in een weiland of afgelegen plek, 6 km van waar het huisje hing (en waar anderen er geen last van hebben!) neerleggen/ophangen. Vergeet niet de prop kranten er weer uit te halen!uit te halen!

We gaan honing slingeren, honing proeven, kijken bij de bijen, er is verkoop van honing- en bijenproducten, kinderen kunnen een kaarsje rollen van bijenwas. De limonade  en koffie staan klaar met wat lekkers, de entree is gratis!

 

Adres: Middel 14, Westzaan

openingstijden: 10.30 – 16.00 uur

Weergaven: 0