Kenia Fam Talsma

Hallo allemaal,

Wij zijn de familie Talsma. Henk, Rieneke en Jesse en Niek. Eind van dit jaar (van 19 oktober tot 21 december 2017) hopen we als gezin voor ruim 2 maanden naar Kenia te gaan. We zullen daar op de Emy-Land Diani school een summerschool/vbc-project gaan draaien en leiding gaan geven aan een groot team van vrijwilligers.

Normaal gesproken gaan de kinderen 5 dagen per week naar school. Daar krijgen ze onderwijs, maar ook ontbijt en een lunch. Gedurende de zomervakantie valt dit natuurlijk allemaal weg. Dat betekent dat er een grote groep kinderen is die niet of nauwelijks eten krijgt en de hele dag alleen thuis is. De ouders zijn aan het werk en moeten er alles aan doen om het hoofd boven water te houden dus moeten de kinderen voor elkaar zorgen.

Aankomende zomer moet dit anders. Kinderen hebben maaltijden nodig en verdienen het om kind te kunnen zijn. Ook in de vakantie. Vandaar dit nieuwe project!

We zullen vijf dagen in de week (6 weken lang) een ochtendprogramma gaan aanbieden. Hierbij krijgen de kinderen ontbijt en lunch en zullen we bijbelvertellingen-, sport- , creatieve-, drama- en toneelactiviteiten organiseren.

Het hele programma zullen we in de komende maanden gaan uitwerken.

Daarnaast is er geld nodig, veel geld! De gehele reis gaat op vrijwillige basis. Dat houdt in dat we heel veel geld bij elkaar moeten ‘sprokkelen’ om deze reis (en dus ook het project) mogelijk te kunnen maken. Het vliegen, ons verblijf daar, kopen van vrije dagen, inentingen etc kost allemaal bij elkaar enorm veel geld. 

Natuurlijk hopen we hierbij op uw steun! Via deze site hopen we u op de hoogte te houden van acties en de vorderingen van het project!

Elk kind verdient het om kind te zijn, in de breedste zin van het woord!

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten en de ontwikkelingen rondom dit project, wilt u ons helpen om onze reis financieel mogelijk te maken, vindt u ook dat deze kinderen het verdienen om kind te zijn? Volg ons dan via deze site … en doe met ons mee!

Wil je ons een berichtje sturen, heb je een vraag of juist een fantastisch idee? Vul dan het onderstaande berichtformulier in!

Vriendelijke groet,

Henk, Rieneke, Jesse en Niek Talsma

 

Weergaven: 21