Kattenbende in De Kwaker – De Kroosduikers Zuid

Kattenbende in De Kwaker

Op de warme lenteavond van 31 mei loopt de zaal loopt vol met ouders, grootouders en andere belangstellenden. Met spanning wachten de leerlingen van De Kroosduiker Zuid achter de coulissen op wat komen gaat: de uitvoering van de schoolmusical Villa Kattenstein. Maanden van voorbereiding zijn hieraan voorafgegaan. De juffen Marja, Agneta en Inge hadden alles tot in de puntjes voorbereid. Teksten en liedjes werden uit het hoofd geleerd, dansjes geoefend en het decor werd samen met hun leerlingen in elkaar gezet. De hele school was erbij betrokken. Van de kleuters tot en met de leerlingen van groep acht.

Om halfzeven precies heet directeur Henk Schweitzer iedereen welkom. De gordijnen gaan open en het wordt muisstil in de zaal. Villa Kattenstein kan beginnen. Klusboys vullen het podium op zoek naar een nieuwe klus. Ze vinden een oude, zeer vervallen villa en bieden de bewoners aan om de villa op te knappen. Helaas blijken de bewoners geen geld te hebben. Het geld is reeds opgegaan aan de andere bewoners van de villa, een grote groep zwerfkatten. Op dat moment maakt de huisbaas de heer Van der Boortol zijn opwachting. Een opknapbeurt is helemaal niet nodig volgens hem. De villa zal worden gesloopt en de bewoners moeten het huis verlaten. Dan besluiten de klusboys samen met de katten, de bewoners en de toevallig voorbijkomende deftige dames de villa zelf onder handen te nemen, in de hoop dat de huisbaas zich zal bedenken.

Even later komt de steenrijke mevrouw Van Spreeuwen samen met haar zoontje naar de villa om een kat uit te zoeken. Daar hoort ze dat alle bewoners, inclusief de katten, de villa moeten verlaten en geen onderdak meer hebben. Mevrouw Van Spreeuwen is het daar niet mee eens en helpt de huisbaas herinneren dat zij nog veel geldvan hem krijgt. Zij geeft hem de keuze, ofwel direct terugbetalen ofwel de bewoners de villa teruggeven. De huisbaas kiest eieren voor zijn geld. Terugbetalen kan hij niet, dus mogen alle bewoners in de opgeknapte villa blijven wonen. Het zoontje van mevrouw Van Spreeuwen kiest de lelijkste, maar wel de liefste kat uit om mee naar huis te nemen. Gelukkig mogen al zijn kattenvriendjes hem van zijn nieuwe baasje dagelijks komen bezoeken. En dat doen ze maar al te graag. Ze krijgen daar namelijk kaviaar en verse vis te eten. Eind goed al goed.

Na een groots applaus werd er nog gezellig een drankje gedronken en nagepraat over de mooie prestatie van de leerlingen van

De Kroosduiker Zuid.

Bezoeken: 0