Jubileumboek WKV Roda 100 jaar

Roda Jubileumboek 100 jaar

Korfbalvereniging Roda in Westzaan bestaat een eeuw! Reden genoeg voor de uitgave van dit “Jubileumboek WKV Roda 100 jaar”. Het is een boek met het verhaal over een vereniging uit een dorp, dat in de landelijke pers wel “Hét korfbaldorp” werd genoemd.
Er is veel gebeurd in die 100 jaar. Roda behoorde in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw tot de tien grootste en beste korfbalverenigingen van Nederland. Opvallend in die periode is de kwaliteit en de inzet van bestuurs- en commissieleden. Niets was hen teveel. Er werd getraind onder vaak slechte omstandigheden op modderige velden en in veel te kleine gymzalen door te grote groepen kinderen tegelijk. Er waren talloze meerdaagse uitwisselingen per jaar en de kampeerreizen naar binnen- en buitenland waren fantastisch. Roda zat in die periode in de haarvaten van de Westzaanse samenleving. Maar de televisie deed zijn intrede in Nederland, het aanbod van vrijetijdsbestedingen verruimde sterk, de ontzuiling kwam en verenigingen werden minder belangrijk. Roda moest ook met die maatschappelijke realiteit leren leven. Met vallen en opstaan werd een antwoord gevonden op deze uitdagingen. Het is allemaal te lezen in dit boek.
Het is de bedoeling het eerste exemplaar Jubileumboek WKV Roda 100 jaar tijdens de officiële receptie op drie februari 2018 in het Roda clubgebouw aan te bieden aan wethouder Olthof.
Om er zeker van te zijn dat u ook een exemplaar krijgt, de oplage is beperkt, kunt u nu alvast een exemplaar reserveren via de website van Roda: www.wkvroda.nl
Zoek in de menu balk boven– 100 jarig jubileum—— Jubileumboek, na een korte inleiding, door scrollen en daarna komt een bestelformulier, invullen en digitaal verzenden (de eerste 50 bestellingen zijn al ontvangen).
De kostprijs van het boek is 19,50 euro per exemplaar, waarvoor u een boek krijgt van meer dan 200 pagina’s in kleur, in hard gebonden kaft, met de rijke historie van de vereniging, geïllustreerd met uniek fotomateriaal.
Redactie Jubileumboek WKV Roda 100 jaar