Jazz in de Watertoren, lekker dansen en dineren

Jazz in de Watertoren, vandaag lekker dansen en eten
Wat een uitzicht.

Met een feestlocatie op de top, waar het uitzicht zich magnifiek uitstrekt van het stukje oerbos!

De Watertoren is oorspronkelijk ontworpen door architect D. de Leeuw en in 1885 gebouwd op de kruising van de huidige Communicatieweg Oost met de Nauernasche Vaart. In de jaren twintig is de toren verhoogd naar 41,85 meter, waarbij het betonnen waterreservoir, met een indrukwekkende inhoud van 1200 kuub, in de kop werd geplaatst. Nadat de functie als drinkwatervoorziening na bijna honderd jaar in 1974 verviel, werd het markante gebouw in gebruik genomen als kantoor. Wisselende eigenaars met uiteenlopende plannen verbleven in het gebouw, tot leegstand dit monument dreigde te overspoelen.

In 2016 sloeg een groep liefhebbers van Zaans erfgoed, met uiteenlopende specialismen en interesses binnen het vastgoed, de handen ineen en bedacht een plan om de Watertoren weer dicht bij de inwoners van de Zaanstreek te brengen. De Watertoren wordt een verzamelplaats van de ‘zaken des levens’. Wonen en hypotheken, lenen en verzekeren, trouwen en scheiden, zakelijke en financiële dienstverlening en ook juridische ondersteuning hebben hier hun stip op de horizon gevonden. Het steeds wisselende uitzicht symboliseert het leven. Terugblikken op het verleden en uitkijken naar de toekomst, hoeveel dichterbij de mensen wil je komen?

Met een feestlocatie op de top, waar het uitzicht zich magnifiek uitstrekt van het stukje oerbos onderaan de toren tot aan de duinenrand in de verte. Van IJmuiden tot het IJ. Van de sterk veranderende skyline van Zaandam tot de verschillende kerkspitsen, die de omliggende dorpen duiden. Watertoren pal in het omliggende landschap.  Sterk en solide, als markant herkenningspunt en unieke uitkijkpost is de Watertoren een fantastische locatie om bijzondere momenten te beleven.

KissmyJazz zangeres Judith KossenKrachtig verbonden met de omgeving staat de 

 

Nauernasevaart richting Nauerna

De locatie ligt aan de westzijde van Westzaan, op de locatie van de voormalige papierfabriek, middenin de bestaande woonwijk.

Kruispunt Weiver Kerkbuurt Westzaan Noord

Vaartzicht vordert

Weergaven: 6