In memoriam

In memoriam 

Uit de Wessaner , Foto Fred Eerenberg

Ton Nieuwendijk Dorpscontact Westzaan heeft van Sabine Nieuwendijk het droevige bericht ontvangen dat haar vader Ton Nieuwendijk half augustus is overleden. Ton Nieuwendijk heeft zich jaren belangeloos ingezet voor de Westzaanse Gemeenschap (WG). Ton was penningmeester en maakte jaarlijks een financieel jaarverslag voor de WG. Ook was hij penningmeester van verschillende afdelingen van de WG, zoals het kinderkoor en de afdeling volksfeesten. Dit heeft hij ruim tien jaar gedaan en hij wist tijdens de maandelijkse vergaderingen exact wat de resultaten waren.
Hij was actief betrokken bij de Historische Vereniging, Dorpscontact, Stichting Westzaanse Bodemvondsten Kok-Voogt en De Wessaner. In 1989 werd hij bestuurslid van Stichting ’t Reght Huys Banne Westzaan, waarvan hij ruim 25 jaar penningmeester is geweest. In de toptijd die de stichting toen kende, betekende dat veel werk.
Dat Ton een héél fijn mens was, hoeft geen betoog. Niemand deed tevergeefs een beroep op hem. Hij was hij altijd bereid zich in te zetten. Ook fysiek, bijvoorbeeld op Koninginnedag of bij het opruimen aan het einde van een feestdag. Er is een mooi mens heengegaan. Namens de hele Westzaanse gemeenschap wensen wij zijn familie sterkte na het overlijden en de impact die dit heeft

Weergaven: 27