“In Memoriam” Lichtjesavond 28 oktober Westzaan

“In Memoriam” Lichtjesavond

Jubileumjaar “In Memoriam” lichtjesavond

Op vrijdag 28 oktober 2022 organiseert De Historische Vereniging Westzaan voor de vijfde keer een ‘In Memoriam’ lichtjesavond op de Algemene begraafplaats aan de Dolphijnstraat te Westzaan. Een bijzondere avond waar de aanwezigen de gelegenheid hebben hun geliefde overledenen te gedenken. Dit gedenkmoment wordt door vele kerken ingevuld. Buitenstaanders ervaren dit gedachtenismoment als een gemis. Door meerderen is de wens geuit hier ook invulling aan te geven. De Historische Vereniging Westzaan biedt deze mogelijkheid. In een met honderden lichtjes sfeervol verlichte omgeving is er dit jaar de medewerking van het kinderkoor o.l.v. juf Patricia Fleumer school Wij-Land, zanger Benjamin van der Logt en het Margriet Eshuijs PopKoor

Dit jaar staat er voor het eerst een “Wensboom” iedereen mag op de kaartjes kenbaar maken wat u voor de algemene Begraafplaats aan de Dolpfijnstraat te Westzaan aan wensen heeft en dit ophangen aan de boom. Wij gaan de wensen verzamelen en aanbieden aan wethouder Wessel Breunesse.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Vanaf 18:45 uur verzamelen we ons bij Gallery of Dreams aan de J.J. Allanstraat (tegenover de ingang van de begraafplaats). Om 19.00 uur start “De Stille Tocht” en wandelen we langs het pad met vele fakkels. Bij de begraafplaats zal Ingrid Jahn – van Binsbergen een openingswoord doen en dan houden wij 2 minuten stilte. Aansluitend geven wij onze wijkwethouder Wessel Breunesse het woord.

Daarna kunt u luisteren naar het kinderkoor van school Wij-Land o.l.v. juf Patricia Fleumer, gedichten worden voorgedragen door Ingrid Jahn- Van Binsbergen afwisselend zal Benjamin van der Logt een mooi toepasselijk lied zingen. Ook het Margriet Eshuijs PopKoor zal enkele liederen zingen waaronder het welbekende ‘Imagine’ met afwisselend toepasselijke gedichten.

Mensen die slecht ter been zijn kunnen op de parkeerplaats bij de begraafplaats parkeren voor 18.45 uur!

info over het koor is te vinden op de facebook pagina  margrieteshuijspopkoor  

Imagine  https://youtu.be/x4lwGOnK_Go  en te beluisteren op Spotify 

( staat op de cd “Room with a view”  https://open.spotify.com/album/2Va9DUI7D70rDk3fw9uh2B?si=F_398DCzQZq3g5BghXZ2TQ  

tekst en muziek John Lennon, arrangement Margriet Eshuijs

 

Dust in the wind

tekst en muziek Kenny Livgren arrangement Margriet Eshuijs

https://open.spotify.com/track/51uhViiTy0ErJ2eyhUUnUt?si=00ec464fb45449ab

Fragile 

tekst en muziek Sting ( Gordon Sumner) arrangement Margriet Eshuijs

 op  youtube

https://youtu.be/OlmhYqSCI7U

Fields of Gold

tekst en muziek Sting ( Gordon Sumner ) arrangement Margriet Eshuijs

Ingrid Jahn, voorzitter Historische Vereniging Westzaan

In de aula daar staan ook de tafels met de bijzondere “oude boeken over de geschiedenis van de Begraafplaats” onder het toeziend oog van Rob de Witte mag u deze inzien. Ook kunt u de boekjes van de Historische wandelingen bij ons kopen € 5,00 voor niet leden en € 3,95 voor leden verder liggen er inschrijfformulieren waar u zich kunt aanmelden als lid van onze vereniging voor slechts € 10,00 per jaar.

Historische Vereniging Westzaan

Weergaven: 64