Historische Vereniging Aller Zielen Lichtjesavond

Uit de Wessaner

Historische Vereniging Aller Zielen Lichtjesavond

Allerzielen heeft de belangstelling van velen. Het organiseren in Westzaan onder de naam Lichtjes-avond bleek voor de derde keer een succes te zijn. Op vrijdagavond 1 november kwam een groot aantal mensen naar de Westzaanse begraafplaats aan de Dolphijnstraat om gezamenlijk overleden geliefden te herdenken.
Op een ingetogen manier werd met medewerking van velen stilgestaan bij droevige el belangstelling voor de Lichtjesavond Westzaan ebeurtenissen uit het verleden. En werd ervaren dat in samenzijn het verdriet minder is.
Ondanks de grijze, donkere nacht en de spatjes regen die af en toe vielen mochten we niet klagen. Het had slechter kunnen zijn. Toch was iedereen blij na het officiële moment naar binnen te kun-nen in de tenten, waar de Historische Vereniging iedereen een drankje en wat te eten aanbood. Met warme chocolademelk en een heerlijke glühwein was iedereen de kou buiten snel vergeten.
De Historische vereniging bedankt vrijwilligers, sponsoren, de zangers en de musici, de gedich-tenlezer, de wethouder, kortom iedereen die mee-hielp. Het is een forse klus om de entree naar de begraafplaats en alle graven te voorzien van licht-jes. Maar het resultaat en de sfeer die het oproept waren de inspanning meer dan waard. De reacties van veel van de bezoekers onderschrijven dat.

Wilt u geïnformeerd worden over onze activiteiten, geef u dan op als lid. Dat kan door een e-mail naar secretarishvw@westzaan.nl. Of u kunt bellen met de voorzitter Ingrid Jahn: 06-1717 1793 of 075-6153 348. Voor het geringe bedrag van € 10,- (meer mag ook) brengen wij u op de hoogte van onze activiteiten.

Peter Huisman,
secretaris Historische Vereniging Westzaan

Weergaven: 18