Het Zaans Museum is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

Het Zaans Museum is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

 Ben of ken jij iemand die het leuk vindt om onze (internationale) bezoekers in het museum en op de Zaanse Schans een mooie dag te laten beleven? En wil je deel uitmaken van een gezellige groep mensen die zich inzet voor het Zaanse erfgoed? Meld je aan voor onze informatiedag en laat je informeren over onze functies voor vrijwilligers!

Word vrijwilliger in het Jisperhuisje
Het Zaans Museum demonstreert op de Zaanse Schans Oudhollandse ambachten in het Wevershuis, de Kuiperij en het Jisperhuisje. In het Jisperhuisje vertellen enthousiaste vrijwilligers van het Zaans Museum hoe hier geleefd en gewerkt werd en hoe men zich kleedde. Dit laatste kunnen bezoekers ook letterlijk ervaren door in Zaanse streekdracht op de foto te gaan voor de schouw of in de bedstede.

Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het geven van informatie over de geschiedenis van het huisje en de voormalige gebruikers. Het kleine dorp Jisp staat van oudsher bekend om zijn visserijverleden; de haringvisserij en de walvisvangst waren belangrijke bronnen van inkomsten voor de bewoners.

Bezoeken: 0