Het werk kan beginnen HVW

Het werk kan beginnen
We kunnen een mooi resultaat melden. Na de diverse oproepen hebben we negen mensen (deels het bestuur) die gaan helpen structuur in het archief van Westzaan aan te brengen. Het zijn Frits Klerk, Jacob van het Kaar, Peter Huisman, Hilly Huisman, Ingrid Jahn, Huib Jahn, Jan Bijleveld, Arthur Breuring en Hennie Ekkerman. De groep is groot genoeg om in tweeën te splitsen, waardoor we om de week aan de gang kunnen. Schroom niet om je nog aan te melden, want er kunnen echt nog een paar mensen bij. Op dit moment zijn de voorbereidende instructiebesprekingen gestart. Ook moeten er nog beschermende maatregelen worden genomen tegen de schimmels die zijn geconstateerd.

Inmiddels komt er ook duidelijkheid over het voorjaarsuitje van de Historische Vereniging. De leden zijn inmiddels geïnformeerd. We blijven binnen Noord-Holland. Het wordt zeker een zeer geslaagde dag. Na afloop zullen we er, met foto’s, verslag van doen.

U kunt voor de najaarsvergadering alvast de datum van 22 november noteren. Naast verslag van de activiteiten zal er een interessante lezing worden gehouden over de Stelling van Amsterdam. Ons mooie dorp valt daarbinnen en heeft ook nog een rol daarin gespeeld. De heer René Ros komt hierover een boeiende presentatie geven.
De Historische Vereniging krijgt uit vele bronnen materiaal aangeleverd. Recentelijk van de familie Klos-Buys uit Wormer. Enkele mooie miniaturen in Delfts blauw van Kolenhandel Kesselaar uit Westzaan. Uitgaande van het 4-cijferige telefoonnummer moet het redelijk oud zijn. Als er iemand is die ons iets over dit bedrijf kan melden, houden weons van harte aanbevolen. Stuur het naar onderstaand e-mailadres en we zorgen dat het goed gearchiveerd wordt.

Wilt u lid worden of hebt u andere informatie? Meld u aan bij Peter Huisman (075-6280 057) of Ingrid Jahn (06-1717 1793). Een e-mail naar secretarishvw@ westzaan mag ook.

Peter Huisman,
secretaris Historische Vereniging Westzaan

Weergaven: 3