Het fraaiste Sinterklaasmuseum in Westzaan

Snoepgoed van Sinterklaas één en al historie

Het Sinterklaas Museum Westzaan opent weer de deur, O kom er eens kijken! Jong en oud, iedereen kan weer de unieke sinterklaasverzameling bewonderen!

Van oude LP’s tot DVD’s, beeldjes, poppen, servies, oud etalagemateriaal, heel veel chocolade vormen en ondertussen is de verzameling boeken zowat uitgegroeid tot ‘Sinterklaasbibliotheek’. Een boekje lezen kan overdekt naast de houtkachel op ons terras, waar ook koffie, thee, warme chocolademelk of bisschopswijn wordt geschonken.

Ook dit jaar hebben we weer een prachtige expositie met als thema: ‘Snoepgoed van de Sint: één en al historie’. In deze expositie zullen we informatie geven over specifieke sinterklaaslekkernijen. Van suikerbeest mallen, tot speculaas mallen een letter van banket of een chocoladeletter en natuurlijk niet te vergeten de marsepein.

Om jullie alvast nieuwsgierig te maken, de chocolade munten die we rond Sinterklaastijd overal vinden verwijzen naar een legende over Sint-Nicolaas. Benieuwd welke legende? Kom tijdens de openingsdagen gratis bij ons op bezoek.

Uiteraard is er ook weer een speurtocht voor de jongste bezoekers met een beloning uit de cadeautjesboom. De winkel zal ook weer als vanouds gevuld zijn met Sinterklaas decoratie en kleine cadeautjes.

Genoeg nieuwe dingen waar we aan gaan werken, kunt u niet wachten en wilt u niets missen van de voorbereidingen? Volg ons dan op Facebook

Algemene informatie: In de afgelopen 15 jaar is het museum alleen maar meer uitgebreid en is er een enorme collectie ontstaan, mede door diverse schenkingen van bezoekers, die net als Markjan en Dewi Fraij de goedheiligman een warm hart toe dragen.

U kunt ook informatie krijgen betreffende lezingen over de historie van Sint-Nicolaas, leuk voor op school, club of werk. Voor deze informatie kunt u bellen naar 06- 14166976 na 19.00 uur. Verdere (actuele) informatie over het Sinterklaasmuseum kunt u vinden op onze Facebookpagina (Sinterklaasmuseum Westzaan).

Openingstijden 2023

Zaterdag 25 november
Zondag 26 november

Vrijdag 1 december

Zaterdag 2 december
Zondag 3 december

Alle dagen zijn wij van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend

Weergaven: 4