HANNELIEKE VAN DE BEEK (1958) in Grote Kerk te zien. Onderweg naar Kerst

HANNELIEKE VAN DE BEEK (1958) in Grote Kerk te zien.
De kunstwerken verhalen in ‘beelden’ van mijn levensweg Inspiratie vind ik in mijn verwondering over de wereld, dichtbij en ver weg. In natuur, landschap en de ontmoeting met mensen ervaar ik tegelijkertijd het mysterie van de bijbel. Voor mij is alles materiaal: textiel, natuurlijke vindsels, hout, lood, glas en steen. De beelden ontstaan door het samenvoegen van fotografie, schilder- en borduurwerk.In dit proces laat ik me leiden door woorden, herinneringen, gedachten van het moment en associaties. Ze vallen mij toe.

Hannelieke van de Beek (1958) volgde haar opleiding ‘monumentale textiel’ aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1982).
Haar kunst wordt geëxposeerd in vele kerken in Nederland. De kunstwerken vormen regelmatig een onderdeel van (bijzondere) diensten, kunstvespers en hoogtijdagen. De kunst reist rond en vindt een weg naar waar het welkom of nodig is.De kunstwerken worden regelmatig gepubliceerd in tijdschriften en boeken.
Hannelieke maakt fotokaarten met gedichten en uitleg van de symboliek.

KUNST IN DE GROTE KERK
Onderweg naar Kerst
Hannelieke van de Beek exposeert haar werk “ONDERWEG NAAR KERST” van 9 november 2017 tot 8 januari 2018 in de Grote Kerk.
Op zaterdag 16 december en zaterdag 23 december is de kerk extra geopend van 14.00 uur tor 16.00 uur. Ook tijdens de kerstmarkt op 9 december a.s. kunt u haar werk komen bewonderen.
Hannelieke van de Beek volgde haar opleiding monumentale textiel aan de Koninklijke Academie van beeldende Kunsten in Den Haag. Haar kunst wordt geëxposeerd in vele kerken in Nederland. De kunstwerken vormen regelmatig een onderdeel van bijzondere diensten en hoogtijdagen.
De schilderijen die komende weken in de kerk worden geëxposeerd laten o.a. de geboorte van Jezus en Maria met Kind zien. Hannelieke werkt met het volgende materiaal: textiel, natuurlijke vindsels, hout, lood, glas en steen. In natuur en landschap en in de ontmoeting met mensen ervaart zij tegelijk het mysterie van de bijbel. Haar beelden op doek ontstaan door het samenvoegen van fotografie, schilder en borduurwerk. In dit proces laat ze zich leiden door woorden, herinneringen en gedachten van het moment. Ze vallen haar toe!
De kunstwerken worden regelmatig gepubliceerd in tijdschriften en boeken. Hannelieke maakt fotokaarten met gedichten en uitleg van de symboliek. Tijdens de expositie zullen deze kaarten te koop worden aangeboden.
Wij hopen u graag te verwelkomen.
Ria Knossen

Bezoeken: 5