GV Jahn behaalt 19 medailles bij toestelkampioenschappen

GV Jahn behaalt 19 medailles bij toestelkampioenschappen

Zondag 19 mei werden in Wormer de toestelkampioenschappen geturnd. Hierbij kunnen turnsters zich per toestel inschrijven. Zo kunnen ze hun sterke toestellen turnen of juist minder favoriete achterwege laten. Vanuit GV Jahn deden negentien turnsters mee. Zij turnden alle vier de toestellen, respectievelijk de sprong, de balk, de vloer en de brug.
De eerste meiden begonnen al om 8.30 uur met de wedstrijd en de laatste turnsters waren pas rond 18.30 uur klaar. Ook voor de trainsters was het een lange maar succesvolle dag. Een opsomming van de medaillewinnaressen: Jill werd vierde op de balk en pakte brons op de vloer. Fay werd vierde bij de sprong en haalde brons op de brug. Daphne werd vierde op de brug. Plume won brons op de brug. Tiana won goud op de brug en werd vijfde op de balk. Eva pakte goud bij de sprong en zilver op de brug. Krista kreeg zilver bij de sprong, Jolein zilver bijde sprong en brons op de balk en de vloer. Louise kreeg goud op de brug, de vloer, de balk en de sprong. Charlotte behaalde zilver op de vloer.

Er zijn nog turnsters die doorstroomwedstrijden hebben en dus nog vol aan de bak moeten, maar voor de meesten is een mooi seizoen ten einde gekomen en zij kunnen zich concentreren op wat
nieuwe onderdelen.

Milou van Nugteren

Bezoeken: 4