Galerie Staphorsius de 10e editie van de expositie Natuurlijk Natuur

Sundays@Staphorsius Galerie Staphorsius de 10e editie van de expositie Natuurlijk Natuur

Momenteel kan bij Galerie Staphorsius de 10e editie van de expositie Natuurlijk Natuur worden bezocht. Als Sundays@Staphorsius is er ook een aantal zondagopeningen waarbij verschillende kunstenaars in de galerie demonstraties geven van hun werkwijze.
Op zondagmiddag 17 november zullen Hennie van Dijk en Alexander Smith in de galerie aanwezig zijn. Van Dijk schildert voornamelijk in realistische stijl met acryl of olieverf op linnen doek of paneel. De details worden zorgvuldig uitgewerkt, waarbij licht en schaduw een belangrijke rol spelen in het bereiken van de juiste vormen en kleurtonen.

Uiteindelijk hebben zijn schilderijen zoveel detail, dat de dieren en/of objecten zeer realistisch zijn geschilderd en de kijker zou denken dat de werken ‘leven’.

Smith is een figuratief realistisch kunstschilder met een hart voor ambacht en techniek. Hij gebruikt hierbij vooral de glaceertechniek; een tijdrovende manier van schilderen waarbij vele transparante lagen over elkaar worden geschilderd om hiermee een schilderij op te bouwen.

Natuurlijk Natuur is een expositie van hedendaagse schilderijen, tekeningen en beelden in realistische stijl met het thema natuur en is vrij toegankelijk.

Galerie Staphorsius, J.J. Allanstraat 287b, Westzaan Expositie Natuurlijk Natuur – tot en met zaterdag 28 december 2019 Dinsdag tot en met zaterdag van 9 – 17 uur Zondagmiddag: 3 en 17 november, 13 – 17 uur

Foto onderschriften:

Alexander Smith – The Crossing 100 x 150 cm

Ala Khonikava – Magnolia near my window, 90 x 90 cm, acryl op doek

olieverf op paneel, 21 x 21 cm, 2016

Hennie van Dijk_Offering – IJsvogel ,acryl op paneel 20 x 20 cm

Hennie_v_Dijk_ IJsvogel 1200

Weergaven: 7