Funderingsherstel Zuidervermaning gereed

Funderingsherstel Zuidervermaning gereed

Met veel plezier kunnen wij u melden dat het funderingsherstel van de Zuidervermaning is voltooid. Vanaf april is er zeer hard gewerkt en thans worden de laatste zaken afgemaakt. Nieuw is het terras aan de achterzijde van het gebouw. Bij mooi weer een geweldige uitbreiding voor het vieren van een activiteit.
Even een terugblik. Het gebouw is door de Stichting Oude Hollandse Kerken overgedragen aan Stadsherstel Amsterdam. Stadsherstel heeft samen met de Commissie Zuidervermaning een overweldigende crowdfunding georganiseerd onder bewoners, Zaanse bedrijven en donateurs. Met de opbrengst, ruim € 50.000, en de verdubbeling hiervan door het Prins Bernard Cultuurfonds en met van subsidies van de gemeente Zaanstad en de provincie Noord-Holland was in korte tijd het benodigde bedrag van een half miljoen euro bijeengebracht.

Het dagelijks beheer van het gebouw wordt gedaan door de Commissie Zuidervermaning, die op 13 september is omgevormd tot een stichting. Op de foto ziet u de voorzitter, secretaris en penningmeester bij het passeren van de akte. Te weten Marian Bruijn, Loes Bijleveld en Ati Holsvoogt.
Marianne Schoolmeester en Fred Greven maken tevens deel uit van het bestuur. Net als in zovele besturen zijn wij aan de ‘oude’ kant en willen we graag verjongen. Wij vragen dan ook jongeren om ons team te komen versterken. Daarnaast zoeken wij medewerkers voor de koffieploeg en voor te verrichten hand- en spandiensten.

Begin volgend jaar willen wij voor onze sponsoren, donateurs en Westzaners een avond organiseren waar wij de voltooiing van het funderingsherstel
gaan vieren. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Vanaf 1 oktober kunt u het gebouw weer huren voor uw persoonlijke of zakelijk evenementen. Wij hopen u binnenkort te ontmoeten.

Stichting Zuidervermaning Westzaan,
Vlnr: Ati Holsvoogt, Loes Bijleveld en Marian Bruijn. Loes Bijleveld, secretaris

Weergaven: 9