Feestelijke Kerst Inn op 17 december 2022 in Westzaan

Feestelijke Kerst Inn op 17 december 2022 in Westzaan

Veel Westzaners herinneren zich de Winterfair die voor de coronatijd enkele keren werd georganiseerd. De Grote Kerk en ’t Reghthuys pakken deze traditie weer op en organiseren op 17 december de Kerst Inn, een kerstmarkt met muziek, winterse dranken en hapjes, een tentoonstelling en mooie kerstproducten.

In en rond de Grote Kerk en ’t Reghthuys zal tussen 15.00 tot 19.30 van alles te beleven zijn. Buiten kan er gegeten en gedronken worden bij foodtrucks rond ’t Reghthuys en in de Lambert Meliszstraat. DJ Fly On, Meiden met Ballen en Clau’s Soup staan in de Lambert Meliszstraat, Meat The Lion staat op de plek van de vrijdagse visboer.

In de Grote Kerk staat de koffie en thee klaar. Daar zullen kraampjes met exclusieve, kunstzinnige kerstgeschenken en -producten te bezoeken zijn. Er komt ook een kerststallententoonstelling. Iedereen is van harte uitgenodigd om zijn of haar kerststal – groot of klein – uit te lenen voor de tentoonstelling. ‘s Ochtends kunnen ze worden gebracht vanaf 10 uur, ‘s avonds na 19.30 kunnen ze weer worden opgehaald. Zo kan iedereen bijdragen aan het kerstgevoel.

In ’t Reghthuys is een wijnproeverij van Wine2Be. Bezoekers kunnen zich ook verwarmen met glühwein. In ’t Reghthuys, dat volledig in kerstsfeer is gehuld, zijn ook prachtige kerststukken en kerstbomen van Flowers by Monica te vinden.

Muziek en zang
Koren, orkesten, fanfares, musici en andere artiesten – professionals en amateurs – zullen met muziek en zang bijdragen aan de kerstsfeer.
In de intieme Reghtzaal in ’t Reghthuys zullen het a capella kwartet S.P.A.M. (15.15-16.00) en kinderkoor NH Selectiekoor (16.15-17.00) te horen zijn.

In de Grote Kerk komen Crescendo Assendelft (15.15-16.00),
Dameskoor Evergreen (16.00-16.45), |Cantatible (16.45-17.30), het
Kapiteinskoor (17.45-18.30) en het
Christmas-Choir (18.45-19.30) zingen.
De toegang voor luisteraars is gratis.

Tussen de optredens door zal dominee Cornelis Visser in de Grote Kerk aan de kinderen kinderkerstverhalen voorlezen.
De dag wordt om 19.00 afgesloten met een kerstsamenzang in de Grote Kerk waar iedereen, onder leiding van het Christmas-Choir, aan mee kan doen.

Kinderkerst Wandelviering
Een dag later, op 18 december, is er opnieuw een mooie Kerstactiviteit, maar dan speciaal voor kinderen. Kinderen kunnen dan een mini-Kerstwandeling maken. De start is bij de poort van het Kerkhof (bij het kruispunt).
De wandeling gaat eerst over het kerkhof, dan om de kerk en eindigt in de kerk met uiteraard chocomel. Onderweg komen de kinderen een wijze, een herder, een engel en de herbergier tegen. Ook is er een levende kerststal. Op verschillende plekken langs de route worden fragmenten van het Kerstverhaal gespeeld

Alle kinderen uit het dorp en daarbuiten (en ouders of grootouders) zijn van harte welkom. Je kunt tussen 17.00 en 17.45 met de wandeling beginnen.

 

 

Weergaven: 38