Expositie ‘Zonder Haast’

Expositie ‘Zonder Haast’

Vorige maand opende Galerie Staphorsius de deuren voor de negende editie van de zomerexpositie ‘Zonder Haast’, geheel samengesteld  met hedendaagse, realistische kunstwerken. Galeriehouder Rob Staphorsius:

‘Deze keer hebben we werk bijeengebracht van twintig kunstenaars van naam. Met een aantal van hen werken we alweer een aantal jaren samen, en elk jaar hebben we ook wel weer een aantal nieuwe gezichten. Zo slagen

we er elk jaar weer in een zeer gevarieerde collectie te laten zien, ook in verschillende

prijsklassen.’

Zo is er werk te zien van Rien van Uitert, die op een verrassende wijze eigen werelden creëert die op het eerste gezicht overtuigend echt lijken, maar in werkelijkheid niet te vinden zijn. Hierdoor maakt de dagelijkse werkelijkheid plaats voor het rijk van de levendige verbeelding.

Ook is er werk te zien van Jan Teunissen, die in zijn schilderijen een voorkeur heeft voor het stilleven, en dat is een sfeer van clair-obscur; het sterker uitbeelden van licht-donkercontrasten. Vooral details, licht en reflecties hebben zijn aandacht, waarbij hij streeft naar een zo realistisch mogelijke weergave.

Tot slot is er deze keer ook weer werk te zien vanBerry Kuiper. De autodidact heeft een voorkeur

voor composities van het liefst oude gebruikte voorwerpen, waarbij hij nauwkeurig de balans

opzoekt in kleur, vorm, lichtval, schaduw en stofuitdrukking. De expositie is vrij toegankelijk en is er ruime parkeergelegenheid.

Links: Berry Kuiper

Rechtsboven: Jan Teunissen – Groene fles met lampionnen.
Rechtsonder: Rien van Uitert – Tuin aan de woestijn.
De expositie is te bezoeken tot en met 26 augustus, op dinsdag tot en met zaterdag

\ van 9.00 tot 17.00 uur.

 

Galerie Staphorsius

J.J. Allanstraat 287b, 075-6143 000.

Bezoeken: 1