Expositie in het Sinterklaasmuseum

Expositie in het Sinterklaasmuseum

In Westzaan is er voor de 11e keer weer hard gewerkt aan het Sinterklaas-pop-upmuseum.
Dit unieke museum heeft een enorme collectie, die zich de afgelopen jaren alleen maar heeft uitgebreid door diverse schenkingen van mensen, die net als Markjan en Dewi Fraij de goedheiligman een warm hart toedragen.

Het is het enige sinterklaasmuseum dat vijf dagen per jaar gratis open is. Voor elke leeftijd is het een feest van herkenning. Bent u dus fan van Sinterklaas, ongeacht uw leeftijd is een bezoek aan het Sinterklaasmuseum in Westzaan altijd een feest!
Het zal u niet zijn ontgaan dat Sint-Nicolaas dit jaar met de landelijke intocht in Zaanstad aankomt. Daar zijn wij als Sinterklaasmuseum Westzaan natuurlijk best trots op. Omdat Sint-Nicolaas in Zaanstad aankomt, hebben wij ons uiterste best gedaan om een expositie te presenteren met als thema de landelijke intochten van begin tot heden. Hier zal u veel informatie vinden over dit al jaren live uitgezonden sinterklaasspektakel.

Als u het ziet of leest, zal u zeer waarschijnlijk zeggen: ‘Ja, inderdaad zo ging het toen’. Of: ‘Zo was dat inderdaad in mijn tijd, toen Sint-Nicolaas aankwam op de televisie’. Maar uiteraard zullen ook de wat recentere intochten van de laatste jaren aan bod komen.
Voor de minder gelovige is er veel over de historie van het fantastische sinterklaasfeest te ontdekken.

Uiteraard is er ook weer het speurspel voor djonge gasten van 3 tot 10 jaar. Dit is gratis en met een beetje hulp van papa, mama, opa of oma vind
je vast de goede oplossing. Menig jonge bezoeker weet het inmiddels: een goede oplossing wordt beloond met een greep uit de cadeautjesboom.
Net als voorgaande jaren zal de tuin volledig in Sint-Nicolaasstijl zijn. Natuurlijk is ons terras ook weer geopend, waar we koffie, thee, warme chocolademelk, bisschopswijn en sint-garnituur verkopen. Gezellig buiten bij de openhaard kunt u even wegdromen naar ‘jeugd’-herinneringen, met uiteraard volop sinterklaasmuziek. Het assortiment in de museumwinkel is ook dit jaar weer uitgebreid, dus zoekt u een leuk sint presentje, ansichtkaarten of sinterklaassfeermakers, ook dan bent u hier aan het juiste adres.

Vindt u het sinterklaasfeest ook reuzefijn, hieronder ziet u de data en tijden dat het museum open is. Zaterdag 24 november, zondag 25 november, vrijdag 30 november, zaterdag 1 december en zondag 2 december. Op deze dagen zijn wij open van 12.00 tot 17.00 uur. Let op: u kunt bij ons niet pinnen.

U kunt ook informatie krijgen betreffende lezingen over de historie van Sint-Nicolaas. Leuk voor school, club of werk. Voor boekingen of bezichtigingen in groepsverband buiten de openingstijden zijn er beperkt nog mogelijkheden.

Voor vragen over boekingen belt u 075-6312 219 na 19.00 uur. Verdere informatie over het Sinterklaasmuseum kunt u vinden op onze Facebookpagina (Sinterklaasmuseum Westzaan) of op de websitwww.sinterklaasmuseum-westzaan.nl.

Dewi Fraij

Bezoeken: 1