Dorpscontact in Het Regthuys – Heel interessant

Op maandag 4 december is tijdens Het Dorpscontact bijeenkomst kennisgemaakt met nieuwe wijkwethouder Sanna Munnikendam. Zij kwam speciaal bij de commissie Dorpscontact vergadering om zich voor te stellen aan de Westzaners. Sanna Munnikendam, D66 Zaanstad , is de opvolger van wethouder Dick Emmer. Munnikendam is jurist en op dit moment nog werkzaam als bestuurssecretaris bij een grote onderwijsinstelling in Purmerend. Ze is sinds 2010 raadslid in Zaanstad, waarvan de laatste twee jaar als fractievoorzitter.
In Zaanstad krijgt is zij portefeuille financiën, duurzaamheid, onderwijs en cultuur
Van links naar rechts op de foto
Frans Hoving – Hij is van het Gemeentearchief Zaanstad gaf een beknopte presentatie over het Zaans Achief – Binnenkort kan op het gemeentehuis een tentoonstelling over Westzaanse museale items bewonderd worden o.a. Schaatsmuseum Lambert Melsz. Stg.Kok Voogd oud aardewerk, Stg Reghthuys Westzaan, Grote Kerk etc.
Jerry Jahn voorzitter Dorpscontact
Sanna Munnikendam – in het rood voor wijkwethouder, lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
Denise de Vries – van PUUR Zaans komt de laatste ontwikkelingen omtrent de winterfair vertellen. A.s, zaterdag na 16:00 uur start in de Kerkbuurt, haar mededelingen waren heel informatief.
Het wordt weer Feest in ons dorp. De Westzaanse Winterfair start 9 december om 16:00 uur. In T Reght Huys starten we met een muzikale opening van het Russisch Orkest in de Raadzaal. Om 16:15 Is er in de Kerkbuurt de Westside Dickensorkest, die jullie een warm welkom zingen!
Kom allen naar de Wintefair. Er zijn meer dan 50 Kerstkramen aanwezig en ruim aanbod aan heerlijke lekkernijen, eten en drinken.
Kom vooral met de fiets, lopend of laat je vervoeren met de ‘Groene Koets’ of het busje van het Sociale wijkteam.
In de Zeilenmakersstraat hebben we het Podium staan met muzikale optredens en een gezellige entertainment plein. Dit jaar kunnen we droog staan onder de Stretch tent aan de bar.
Toiletvoorziening is dit jaar ook aanwezig (Zeilenmakersstraat) en natuurlijk de sfeervolle brandende vuurkorven.
Voor het nuttigen van een drankje en een hapje kan je consumptiemuntjes kopen bij de munten uitgifte. Met Pin betalen kan uiteraard.
Straat artiesten en straatmuzikanten zijn verkleed in Dickens stijl. De Kazerne wordt omgetoverd in een zowaar Bruin Kerst cafe en kinderen worden verblijd met een tattoo of schmink.
Het wordt dit jaar nog gezelliger en drukker…we hopen ook op jouw komst.
Monica Briefjes – De wijkmanager onderzoekt wat er in de wijk speelt en bepaalt samen met bewoners en organisaties wat er moet gebeuren in de wijk om de wijk te verbeteren.De wijkmanager lost geen meldingen in de openbare ruimte op. Als u last hebt van losliggende stoeptegels, parkeeroverlast, een kapotte lantaarnpaal of overlast, dan kunt u dit melden bijMonica. Bel 14 075 voor telefonisch contact met een wijkmanager. Dit is het algemene nummer van de gemeenet Zaanstad. Omdat wijkmanagers heel veel op pad zijn en veel in bespreking zijn, zijn zij telefonisch niet goed bereikbaar. Via 14 075 wordt u doorverbonden en als de wijkmanager niet opneemt, wordt er een terugbelverzoek voor u gemaakt.

Bezoeken: 22