Dorpscontact maandag 14 juni in het Regthuys

Vereniging Dorpscontact Westzaan VOOR en DOOR bewoners!

Dat de Vereniging Dorpscontact Westzaan (VDW) er is voor de bewoners van Westzaan is algemeen bekend. Dankzij deze vereniging worden acties geïnitieerd en wordt er ook écht gestreden voor de belangen van het dorp Westzaan en zijn inwoners.
Veel mensen weten inmiddels ook de weg te vinden. Secretaris Ingrid Jahn heeft altijd een luisterend oor en springt dikwijls op de bres om veranderingen voor elkaar te krijgen.

De begraafplaats blijft OPEN!

Zo vlak voor de zomerreces maken wij de balans op van zaken die gerealiseerd zijn door de inzet van de Vereniging Dorpscontact Westzaan. Onlangs heeft de Vereniging Dorpscontact Westzaan nog succes geboekt m.b.t. het openhouden van de Algemene Begraafplaats.

Het initiatief voor het starten van een petitie was afkomstig van Rina Schenk en Ingrid Jahn.Veel Westzaners hebben deze petitie ondertekent waarna Rina en Ingrid op 12 mei een afspraak hadden bij de gemeenteraad te Zaanstad om in te spreken en de handtekeningen te overhandigen aan de wethouder.De handtekeningactie en de motivatie waarom de Begraafplaats niet weg mag, hebben het gewenste resultaat gehad. De begraafplaats van Westzaan blijf open en ook voor twee andere begraafplaatsen in Zaanstad heeft dit positief uitgepaktEr is tevens een verzoek ingediend voor een strooiveld, een urnenmuur en zo mogelijk een stuk natuurbegraafplaats.Positieve reacties op beweegparkMaar er is nog meer triomf te melden.Op donderdag 19 mei heeft Ingrid voor de raad gesproken omtrent een plan voor een Beweegpark. Dankzij de goede voorbereiding en presentatie reageerden alle raadsleden en de verantwoordelijke wethouder uitermate positief.Na ruim twee jaar van hard werken aan deze plannen, is dit voor Ingrid een euforisch moment. Het Beweegpark is een bewonersinitiatief met een groot draagvlak (90%) en gaat over bewegen in de buitenlucht. In het kader van vitaal ouder worden, meer beweging voor jongeren en bestrijding van eenzaamheid blijken dit soort outdoor parken een succes.

Bij het opzetten van een outdoor park wordt de VDW ondersteund bij het projectplan en de subsidie aanvragen door Sports2Play. Bij goedkeuring kan VDW verder gaan om het plan te realiseren, binnenkort neemt de wethouder contact met ons op. VDW heeft de wens uitgesproken dat de gemeente Zaanstad het stuk grond aan de J.J. Allanstraat 116 ter beschikking stelt.

Verbrakking

Voorzitter Jerry Jahn heeft op 2 juni ingesproken bij de Raad m.b.t. de Polder Westzaan en de verbrakking hiervan.

Zouter water is funest voor de dieren, bomen en planten in de tuinen. Ook de zeven boeren vrezen dat het gras niet meer bruikbaar is en voorzien problemen met het drinkwater van de dieren. Een koe drinkt 120 liter water per dag en dat kan als deze plannen worden doorgezet straks niet meer uit de sloot.

Voor boeren is er dan geen toekomst meer. Overal in het land koesteren we zoet water en dan gaan wij het verzilten in opdracht van de provincie.

 

Foto afkomstig uit het rapport ‘Integrale gebiedsvisie Polder Westzaan.

Rabo ClubSupport campagne

Wij hebben ons ingeschreven voor de Rabo ClubSupport Campagne 2022 en mogen meedoen!

Een vereniging of club is er voor iedereen. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Deze projecten maken de wereld op hun manier een stukje mooier.

Wie kunnen er stemmen?
Om mee te kunnen doen en uw stem te kunnen laten gelden dient u in het bezit te zijn van een particuliere Rabobank rekening. Bent u al lid dan kunt u uw stem voor 5 september uitbrengen.
Bent u nog geen lid van Rabobank Zaanstreek? Activeer dan gratis uw lidmaatschap onder het kopje “Lidmaatschap” vóór 5 september 2022.
Hierbij de link naar de website: www.Rabobank.nl ook kunt u zich aanmelden via de Rabo App.

Leden van Rabobank Zaanstreek ontvangen voor de stemperiode een unieke stemcode.
Raboleden kunnen van 5 september t/m 27 september 2022 stemmen op vereniging Dorpscontact Westzaan via de Rabo App of Rabo Online Bankieren. De uitslag wordt medio 3 oktober bekend gemaakt.

Op 13 juni tijdens het dorpscontact vergadering gaan we het hebben over het thema:
‘De jongeren en overlast die zij veroorzaken in het dorp’ d.m.v. vernieling e.d. en dit al verscheidene keren.

Heeft u hier vragen over of heeft u zelf overlast ervaren laat het dan graag aan u ons weten.

Vanuit JC Zaanstad sluiten aan bij het overleg:
• Dhr. Obe Veldman (vestigingsdirecteur)
• Dhr. Hans Blokdijk (staffunctionaris Ketensamenwerking NH)

Zij zijn zeer vereerd met de uitnodiging en willen graag met u in gesprek over uw ervaringen met onze organisatie en een toelichting geven op de actualiteit en evt. toekomstige ontwikkelingen. Wij zijn een organisatie die constant in beweging is en vinden het belangrijk om hierbij goed zicht te houden op de omgeving en onze (keten)partners

Wijkagent Westzaan

Graag stellen we u ook voor aan de nieuwe wijkagent Nigel Bakkum. Een wijkagent is een ervaren politieagent met een extra opleiding. Hij is veel aanwezig in uw wijk en weet ook veel over uw wijk.

Klik HIER om het bericht te lezen.

Tevens hebben wij de handhavers voor ons dorp ook uitgenodigd en zij doen hun best ook aanwezig te zijn.

Vlag

 

Heb je nog GEEN Westzaan vlag?

Neem contact op met Marianne van Dorpshuis “De Kwaker” als u deze wilt aanschaffen.

In diverse maten te verkrijgen:
* 225×130 € 45,-
* 150×200 € 25,-
* 70×100 € 20,-
* 30×45 € 10,-

Bij voorkeur contant betalen, QR-code via je internetbankieren kan ook.

Tevens hebben wij de handhavers voor ons dorp ook uitgenodigd en zij doen hun best ook aanwezig te zijn.

Prutrace Westzaan
Zaterdag 2 juli is het eindelijk weer tijd voor het smerigste feest van Westzaan!
Wij hopen dat het weer een top dag wordt.

Inschrijven kan van 14:00 uur tot 15:00 uur voor alle categorieën. Inschrijven kan alleen in dit uur, dus niet later. Om 15:30 uur gaan de eerste deelnemers van start! Rond 17:00 uur is de prijsuitreiking voor alle categorieën.

Dit jaar zorgen De Maddogs voor live muziek! Dus als je het niet ziet zitten om door de sloten te rennen, kun je evengoed een gezellig feest komen vieren. Hopelijk tot dan!

Extra aandacht voor…

Er zijn een aantal aanvragen binnengekomen om informatie van evenementen en diverse activiteiten met jullie te delen:

18 – 19 juni – Volkstuincomplex Jan Vroegop. De vereniging viert dit jaar haar 75-jarig jubileum met een open tuinenweekend – open HIER de flyer.
• 19 juni – Open Huis, met René Schmohl op het eeuwenoude orgel van de Zuidervermaning.Tussen 12.00 – 16.00 uur.
• 28 juni 2022 – cursus ‘Omgaan met dementie’. *
• 2 juli – Prutrace Westzaan.
• 3 juli – Gluren bij de Buren. Theatermijn drie keer in de Zuidervermaning (info volgt op korte termijn)
• 17 juli – Supfun en appeltaart, een sportieve tocht door de natuur en historie van Westzaan. Tussen 12.00 – 16.00 uur. Klik HIER voor de flyer.

 

Foto afkomstig uit de flyer
• 21 augustus – Opening expositie tekeningen van Jan Schoen, bankjes in Noord Holland (info volgt)…
• 2 september – (save the date!): Opening van het culturele jaar in de Zuidervermaning. Met een optreden van de Engelse folkgroep Phemian en een (na)zomerse prosecco!

De cursus ‘Omgaan met dementie’ is bedoeld voor mensen van wie de partner een vorm van dementie heeft en in Zaanstad woont. Tijdens de cursus is er veel ruimte voor eigen inbreng en aandacht voor persoonlijke situaties.

Locatie: Buurtcentrum A3, Dorpsstraat 386 in Assendelft
Data: 28 juni, 12-26 juli en 9 augustus.
Hoe laat:10:15-12:15 uur
Leiding: casemanagers van Evean en de Zorgcirkel en mantelzorgconsulent van Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan.

Aanmelden:bij het Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan: 075-2060019 of team3@swt.zaanstad.nl.

Bijgaand de flyer, poster en persbericht

 

Notulen vergadering mei 2022

thumbnail of notulen mei 2022 (1)

Agenda vergadering 13 juni 2022

 

thumbnail of Agenda voor DC vergadering 13 juni 2022 (2)

Data vergaderingen 2022:
De laatste vergadering van Vereniging Dorpscontact Westzaan vóór het zomerreces is op 13 juni. Inloop 19.30 uur Aanvang 20.00 uur

• 13 juni
———————-
• 5 september
• 3 oktober
• 7 november
• 12 december

Alle vergaderingen worden gehouden in:
‘t Reght Huys
de Weeskamer
Kerkbuurt 35 – Westzaan.

 

 

 

 

 

Ondersteuning
Wilt u als bedrijf het Dorpscontact ondersteunen klikt u HIER om de brief te lezen.

U kunt altijd een persoonlijke bijdrage doen ter ondersteuning. Indien gewenst kunt u contact opnemen met de secretaris. Zie onderaan de nieuwsbrief de gegevens.

 

 

 

Bezoeken: 62