‘Doe gewoon mee’ Dag van Westzaan

Yara Kroes en Anitya Fraij organiseren samen een evenement op zaterdag 11 september 2021. Het idee is tot stand gekomen vanuit een schoolopdracht van Anitya, waarbij een evenement georganiseerd moest worden. Daarna wilde Anitya het graag uitvoeren en vroeg ze of de creatieve Yara wilde helpen. Yara (13 jaar) en Anitya (14 jaar), wonend op het Zuideinde, hebben elkaar leren kennen op basis[1]school De Rank (nu Wij-land). Yara heeft net het tweede leerjaar op het Compean achter de rug en Anitya haar eerste leerjaar op het Seanstroom OPDC. Beiden zijn ze creatief met hun handen: Ani[1]tya is altijd in de weer met plakband en Yara is gek op het beschilderen van stenen. Die creativiteit hebben ze nu meegenomen in het organiseren van een evenement!

11 september?
Maar De Dag van Westzaan dan? Op 11 september vindt ook De Dag van West[1]zaan plaats, maar Yara en Anitya hebben het idee bedacht tijdens de lockdown. Het idee is dus vol[1]ledig coronaproof uit te voeren, maar nu er steeds meer kan zal De Dag van Westzaan ook doorgaan en zal het evenement van Yara en Anitya hier een mooie aanvulling op zijn! Het organiseren van een evenement valt de dames zwaar. Het is ingewikkeld om alles te organiseren en je moet dingen doen die je nog nooit hebt gedaan. Inmiddels hebben Yara en Anitya con[1]tact met het bestuur van Zaanstad. Ze hopen dat er bestuursleden van Zaanstad in de jury van het evenement zullen komen. Ook zal er op zaterdag 11 september waarschijnlijk een draaiorgel door het dorp rijden om het nog even wat gezelliger te maken in het dorp!

Een bezem en emmer?
Ontzettend leuk dat de dames zo jong zijn en een evenement organiseren, maar wat gaan we dan doen op 11 september? Yara en Anitya vroegen of ik een bezem en emmer in huis had. Hierop zei ik natuurlijk ja, iedereen heeft die toch in huis. ‘Dat is mooi dan kan je meedoen,’ zeiden de dames. Het is namelijk de bedoeling dat iedereen op vrijdag 10 september om 12 uur zijn of haar tuin of mis[1]schien zelfs de buurt heeft versierd met een bezem en emmer! De dames hopen dat iedereen op die manier creatief bezig zal zijn en dat het hele dorp zal gaan socializen met elkaar. Op zaterdag 11 sep[1]tember zal er een prijsuitreiking zijn en kan ieder[1]een elkaars kunstwerk bekijken. De oproep die Yara aan heel Westzaan wil meege[1]ven is: Doe gewoon mee. Ik ga er dan ook van uit dat na deze oproep iedereen vanaf woensdagmid[1]dag 8 september tot vrijdagochtend 10 september in de tuin druk bezig is met bezem en emmer om er iets bijzonders van te maken. Bijvoorbeeld een figuur of een bezem-en-emmer-boom, kortom alles kun je maken met een bezem en emmer! Zie de bijgevoegde foto’s. verslaggever De Dag van Westzaan, F. de Wit

Bezoeken: 12