Die Sint die komt naar Westzaan

Die Sint die komt naar Westzaan
zie link naar plaatjes Sint
Naar de Sinterklaas site

Als Sinterklaas in de Zaanstreek is dan slaapt hij in het Reghthuys in Westzaan. Dat weet iedereen in de Zaanstreek; zelfs de burgemeester! Dus komt Sinterklaas ook dit jaar met vier boten met pieten, pakjes en een speciale wegwijspiet om 17.00 uur weer naar Westzaan op het Julianaplein. Op zaterdag 16 november 2019 a.s. om 17.00 uur zullen de boten weer aanmeren bij het Julianaplein. Sint en pieten en natuurlijk alle grote en kleine kinderen worden welkom geheten door Marcel Kramer en Daan de Groot. Daar zal Sinterklaas uit de Sinterklaasbrievenbus weer drie mooie kleurplaten trekken en kun je een prijs winnen. Vanaf het Julianaplein gaat Sinterklaas, voorafgegaan door praalwagens, paardenpieten en muziek, op weg naar het Reghthuys in Westzaan Noord. Ook dit jaar hoopt de commissie dat alle Westzaners langs de route hun huis en tuin zullen versieren en verlichten! Onderweg zal de aanwijspiet de vijf leukste/mooist versierde tuinen belonen met een leuke attentie! Zorg dat u thuis bent en mis ‘m niet!! Om 17.00 uur start bij Babino in de Kerkbuurt de Pietenmarkt op de Noord. Kijk voor meer informatie op de website. Bij diverse Foodtrucks in de Kerkbuurt kunt u tijdens het wachten de inwendige mens versterken. Vanaf 19.00 uur zal Marcel Kramer de Sint muzikaal verwelkomen op het podium bij het Reghthuys. Ook hier zal Sinterklaas uit de Sinterklaas Brievenbus drie kleurplaten trekken en kun je een prijs winnen.| Het bezoek van Sinterklaas eindigt om 19.30 uur met de beroemde balkonscène: “Sint gaat slapen”. Kijk voor alle informatie, activiteiten, de route etc. op onze website. De foto’s van de intocht worden ook dit jaar gemaakt door Fred Eerenberg en zullen op de website worden geplaatst. Op woensdag 4 december a.s. kunnen vanaf 10.00 uur alle kinderen een kijkje komen nemen in de slaapkamer van Sinterklaas in het Reghthuys. Komen jullie allemaal langs om te zien of jouw kleurplaat ook door Sinterklaas is opgehangen? Tot 16 november! Commissie Sint in Westzaan” rel=”noopener noreferrer” target=”_blank”>Naar de site Sinterklaas
Westzaanse Gemeenschap Sinterklaas intocht zaterdag 16 november 2019

Datum: 16 november 2019
Sinterklaas intocht 16 zaterdag november 2019

Wat hebben altijd een prachtige Intocht van Sinterklaas. Meer dan 80 pieten. Een stoomboot, lichtjes door het hele dorp. Altijd Heel succesvol, dank aan alle pieten voor dit mooie feest, voor kinderen en volwassenen.
Als Sinterklaas in de Zaanstreek is dan slaapt hij in het Reghthuys in Westzaan. Dat weet iedereen in de Zaanstreek, zelfs de burgemeester! Nadat Sinterklaas op de Zaanse Schans officieel voet aan wal gezet heeft, gaat hij weer aan boord en komt hij met de stoomboot naar…Westzaan natuurlijk!

Op zaterdag 16 november zullen om 17.00 uur de boten weer aanmeren bij het Julianaplein. Sint en pieten en natuurlijk alle grote en kleine kinderen worden welkom geheten door Marcel Kramer en Daan de Groot.
Vanaf het Julianaplein gaat Sinterklaas, voorafgegaan door praalwagens en muziek, op weg naar het Reghthuys. Ook dit jaar hoopt de commissie dat alle Westzaners langs de route hun huis en tuin zullen versieren en verlichten.
Aan de noord is voor de jongste kinderen een Babino tent waar Sinterklaasspelletjes gespeeld kunnen worden en bovendien kan er gekleurd worden met kleurplaten.
Het organiseren van de intocht kost uiteraard geld. Het bedrijfsleven van Westzaan maakt dit voor een groot deel mogelijk, waarvoor onze hartelijke dank! Dit jaar stelt de Coop de klanten in staat om in oktober, november en december het statiegeld aan de commissie Sint in Westzaan te doneren. U doet toch ook mee? Dan kunnen we ook in de toekomst onze fantastische intocht blijven organiseren. Lever uw lege flessen in bij de Coop en doneer het statiegeld. De Coop verdubbelt aan het einde van de actie het bedrag.

Veiligheid
De sinterklaasintocht in Westzaan is niet alleen enorm populair bij Westzaners maar ook uit de verre omtrek komen mensen naar Westzaan en het worden er elk jaar meer. Dat is een compliment voor jullie allen en voor ons. Maar dat brengt ook meer veiligheidsmaatregelen met zich mee en daarom gelden de volgende spelregels:

Als de sinterklaas stoet vertrekt vanaf het Rak sluit het (fietsende, lopende) publiek pas aan ná de brandweerauto.

Het is niet toegestaan om in de stoet zelf mee te fietsen, te lopen, of bij karren ‘aan te hangen’.
U mag onderweg aansluiten, maar dan ook ná de brandweerauto.
Wees altijd extra voorzichtig met uw kinderen in de buurt van de paarden.
Bij het kruispunt Kerkbuurt/Zeilenmakersstraat/ Watermolenstraat dient het publiek achter de dranghekken te blijven, zodat Sinterklaas rustig af kan stappen en lopend zijn tocht door de Kerkbuurt kan vervolgen.
Het publiek achter de brandweerwagen blijft even wachten tot de stoet de Watermolenstraat in rijdt. Daarna kunnen ook deze mensen naar het Reghthuys.
Zie website

Sintwestzaan – Sinterklaasintocht Westzaan – Zaterdag 17 november 2018 – Gemeente Zaanstad

Intocht
Het succes van de intocht en veiligheid

De Sinterklaasintocht in Westzaan is niet alleen enorm populair bij Westzaners maar ook uit de verre omtrek komen mensen naar Westzaan en het worden er elk jaar meer! Dat is een compliment voor u, voor ons, voor jullie allen.
Maar dat brengt ook meer veiligheidsmaatregelen met zich mee en daarom gelden de volgende spelregels:
Als de Sinterklaasstoet vertrekt vanaf het Rak sluit het (fietsende, lopende) publiek pas aan ná de brandweerauto;
Vanwege de veiligheid is het niet toegestaan om in de stoet zelf mee te fietsen, te lopen, of aan karren “aan te hangen”;
Als u onderweg aansluit bent u uiteraard van harte welkom maar ook u dient dit te doen ná de brandweerauto;
Wees altijd extra voorzichtig met uw kinderen in de buurt van de paarden;
Bij het kruispunt Kerkbuurt/Zeilemakersstraat/Watermolenstraat dient het publiek achter de dranghekken te blijven zodat Sinterklaas rustig af kan stappen en lopend zijn tocht door de Kerkbuurt kan vervolgen;
Het publiek achter de brandweerwagen blijft even wachten tot de stoet de Watermolenstraat inrijdt; daarna kunnen ook deze mensen naar het Reghthuys;

Weergaven: 132