De nieuwe raad: bloemen, duimen en blijde gezichten

uit de Orkaan

De nieuwe raad: bloemen, duimen en blijde gezichten

De bloemisten in Zaanstad maken overuren. Op woensdag werd afscheid genomen van 15 raadsleden die niet meer terugkeren in de raad. Gisteravond werden de 39 ‘verse’ raadsleden geïnstalleerd.

De feestelijke gebeurtenis vond plaats vlak na het bekendmaken na hertelling van de definitieve uitslag waarbij de eerdere uitslag werd bevestigd: de laatste restzetel ging toch naar ROSA en niet naar de PvdD.

De installatie werd driftig op de smartphone vastgelegd en gedeeld via sociale media. Hieronder de feestfoto’s van de partijen die wij op Twitter konden vinden.

 

De VVD, de grote winnaars van van de verkiezingen: van 5 naar 6 zetels: Gerard Ram, Stephanie Onclin, Marianne de Boer, Tjeerd Rienstra, Rina Schenk en Annemarie van Nieuwamerongen.

 

DZ met Juliette Rot, Paul Neimeijer en Inge Fernandez..

DZ met Juliette Rot, Paul Neimeijer en Inge Fernandez. GroenLinks met Paul Laport, Romkje Mathkor en Hildr Vogelesang

 

De PvdA met René Tuijn, Songül Mutluer, Eylem Köseoglu en Tjeerd Pietersma.

 

De duimen van de SP: Patrick Zoomermeijer, Roland van Braam en Evert Hartog.

.

Peter van Haasen, Homme Heida en Koert Calkhoven van de PVV

 

Rita Visscher, nu raadslid voor de CU.

 

D66: Flip Hoedemaeker, Jan de Vries en Sanna Munnikendam.

 

Wie missen we? CDA, POV, PvdD, DENK, ROSA… foto’s met bloemen (of duimen) welkom! De foto helemaal boven is van oud-raadslid Christien Kalteren uit Krommenie die 12 jaar raadslid voor het CDA was. Woensdag 28 maart werd daarvoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hieronder de groepsfoto nogmaals.

Weergaven: 12