De Kazerne nu echt open

De Kazerne nu echt open

Westzaan heeft eindelijk weer een café
We hadden het helemaal gemist en eigenlijk ook al niet meer verwacht: café De Kazerne heeft op 28 augustus de deuren geopend. We zagen het via een Facebookpost van Fred Eerenberg. Jarenlang had- den Willem Winkels en Marion Bruins eraan getrokken om het café in de oude brandweerkazerne open te krijgen, maar de vergunningen kwamen niet rond.
In 2018 besloten ze het bijltje erbij neer te gooien: ze zagen er geen heil meer in. Toen de vrienden Joost en Juul zich meldden voor de ruimte, vertelde Wil- lem hun eerlijk dat het een flinke kluif zou worden om de vergunningen te regelen. Dat bleek uiteindelijk geluk- kig mee te vallen.
Uitbaters Joost Baardman (56 jaar) en Juul Koguchi (51 jaar) kennen elkaar al jaren. Niet uit Westzaan, maar uit
een Italiaans bergdorp waar ze beiden veel kwamen. Juul woont in Westzaan en Joost in Zaandijk. Horecaervaring hebben de vrienden niet. Joost ver- telt: ‘Ik ben grafisch ontwerper en heb nul ervaring. Het is weleens gezond om iets nieuws te ondernemen.’ Tij- dens de eerste openingsdag was het bij vlagen erg druk. ‘Dat was een pri- ma vuurdoop! We moesten vol aan de bak. Maar het was echt gezellig!’
Het café zal een plek zijn waar men- sen welkom zijn voor een kop koffie met of zonder gebak, of een biertje met of zonder bitterbal. Er is een terras met acht tafeltjes en ze zijn open van woensdag tot en met zondag. Woens- dag, donderdag en zondag van 12.00 tot 22.00 uur en vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 24.00 uur.

 

Bezoeken: 47