De Dag van Westzaan Molen Het Prinsenhof, zo mooi!

De Dag van Westzaan Molen Het Prinsenhof, zo mooi!

De bijna 300 jarige pelmolen Prinsenhof werd 14 september bijzonder goed bezocht. U kon u(kosteloos) opstappen bij de Weelburg waar heel vroeger ook al een pendeldienst was. De Ferf 1 en 2.. De Palingboot (uit 1926) van de familie Marco. Koopmans was helaas nog uit de droogdok. Nu voeren 2 andere prachtige boten over de Weel. De boten voeren regelmatig op en neer van en naar De Pelmolen Het Prinsenhof(1721).
Jammer genoeg was er geen voldoende wind op deze zon overgoten dag ..De Veerdienst Burgemeester Ferf van de familie Marco Koopmans uit Zaandam Westzanerdijk. was geweldig. Dank voor de goede zorrg fam Koopmans!Meer dan 300 passagiers werden overgezet. Dank aan de drie schippers voor deze geweldige pendeldienst op de Weelsloot. Een groot succes.! Dank!

Lekkere Gort van de De familie Westrop. Zij trakteerde de aanwezigen op een hapje echte Zaanche Gort met cacao en honing. Zo smaakvol. De opbrengst ging naar Molen Het Prinsenhof. Dank voor jullie grote inzet om een ieder te laten spullen van de lekkernijen.Dank jullie wel Westroppen!

Wist u dat de molen de nog enige overgebleven complete pelmolen in heel de wereld is, waarbij de molen alleen een pel mechanisme bezit? Alle andere pelmolens oefenen naast het pellen ook andere functies uit.
Molenaar Rick Bakker stal de show met de uitleg hoe gerst in gort getoverd kan worden.. Vele luisterden ademloos. Dank je wel Rick! Het was druk met de honderden bezoekers.

Weergaven: 7