Dag van Westzaan een fantastische dag.

Wat was het een fantastische dag. De Dag van Westzaan 

Al heel vroeg borrelde het dorp van de energie. Her en der werden de deuren open gezet, de Westzaanse vlag uitgehangen en de laatste puntjes op de i gezet. Bij het tankstation op de Hoofdtocht werd de tank van een T-Ford nog even volgegooid. Links en rechts hoorden we motorgeronk van alle klassieke voertuigen die meereden en onderweg waren naar het verzamelpunt aan de Overtoom.
De hele stoet vertrok om 10.00 uur. Aan de Noord werd een rondje gereden. Om vervolgens, na de verkeerschaos bij de Weelbrug en omgeving, weer een enorme sliert van glimmend metaal en chroom te vormen richting de Zuid. Hierna volgde nog even een tocht door Nauerna en Assendelft, om vervolgens op de voor hen gereserveerde plek in het dorp te gaan pronken. Intussen was het al lekker druk in het dorp. Velen gingen op de fiets, al dan niet puzzelend. Maar onderweg kon iedereen het moois in het dorp bekijken, en dat was er in overvloed.

Alle locaties op één dag bezoeken was eigenlijk niet te doen. Van molen tot huis, van tuin tot optreden, zoals Herleving of het Dameskoor en Dagorkest, Schaatsmuseum, Historische Vereniging, oude tractoren bij Brinkman, Roda, Jahn, Galerie Staphorsius, de kerken en natuurlijk het oude woonhuis van Willem Jansen. Het brandweermuseum had met de Digitale Beeldbank groots uitgepakt.
Ook Galery of Dreams van Dirk en Cora Kuiper (de grote motor achter de klassieke voertuigen) trok een hoop mensen. Dit gold ook voor de praalwagen van de sinterklaascommissie. Ondertussen even snel bijkomen in de theetuin of in De Kwaker.
Een echte klassieke autobus reed in het dorp op en neer. Dat was een attractie op zich. Voor de wat oudere Westzaners was door de BOV met mevrouw Stolp in Lambert Melisz klaverjassen en sjoelen georganiseerd. Al met al was het een topdag, mede mogelijk gemaakt door diverse
sponsoren. Nogmaals hartelijk dank daarvoor.

Tijdens de evaluatievergadering is er unaniem besloten dat er volgend jaar weer een Dag van Westzaan komt. Het zou mooi zijn als dan nog meer initiatieven het dorp laten borrelen en bruisen. Dus Westzaners, heeft u een leuke tuin, een hobby, een muziekgroep/bandje of een
huis/bedrijf waarvan u de deur open wil zetten, dan kunt u er op De Dag van Westzaan in 2019 alle Westzaners van laten meegenieten.
Aanmelden kan nu al via ddvwikdoemee@gmail.com. Heeft u twijfels of een vraag? De organisatie zal met u meedenken voor een oplossing
en/of aanvulling. Laten we op zaterdag 14 september 2019 er met z’n allen een nog mooiere editie van maken.

Markjan en Dewi Fraij

 

Bezoeken: 1