Daar is hij dan het enige echte #lekkerlieve #dagvanwestzaan filmpje.

Daar is hij dan het enige echte #lekkerlieve #dagvanwestzaan filmpje.

Een heerlijk gerechtje met gort uit de molen in Westzaan. Wilt u ook de heerlijke creatie van #lekkerlieve proeven dat kan!! kom dan ook 14 september naar de dag van Westzaan om via een boot naar de molen het heerlijke gerechtje bij de molen te komen proeven!!! Zien we u daar??
Molen het Prinsenhof pakt dit jaar uit met een georganiseerde Pendelbootdienst van en naar Het Prinsenhof. U kunt op 14 september (kosteloos) opstappen bij de Weelburg waar heel vroeger ook al een pendeldienst was. De Palingboot (uit 1926) van de familie M. Koopmans zal dan regelmatig op en neervaren van en naar De Pelmolen Het Prinsenhof(1721).
Wist u dat de molen de nog enige overgebleven complete pelmolen in heel de wereld is, waarbij de molen alleen een pel mechanisme bezit? Alle andere pelmolens oefenen naast het pellen ook andere functies uit. Bij voldoende
windkracht laten wij u met plezier zien hoe de pelmolen in zijn werking gaat. Van de eerste tot de laatste stap en uiteraard met het toepasselijke geluid hiervan.
Ook is er gedacht aan de jonge Kroosduikers onder ons, in de kunstelhoek kunnen de kinderen met natuurlijk materiaal knutselen. Komt u ook genieten van het prachtige uitzicht op het Westzijderveld en de andere molens De Jonge Dirk en de Schoolmeester? Uiteraard kunt ook te voet bij ons langs komen, via het Relkepad(vlak bij de Weelbrug).
Weelbrug/ Relkepad

(Ps. Delen wordt gewaardeerd

zie link naar filmpje Molen Het Prinsenhof

Op weg naar de molen , het Relekenpad

Bezoeken: 7