Collectanten Hartstichting hard nodig

Collectanten Hartstichting hard nodig

De Westzaanse Petra Siekerman organiseert samen met Angelina Mantel al sinds 2009 de jaarlijkse collecte voor de Hartstichting. De Hartstichting wil dat meer mensen een hartstilstand overleven.
Ze steken daarom veel geld in onderzoek en zetten zich ervoor in om jong en oud te leren reanimeren. Ook steunt de Hartstichting activiteiten die ervoor zorgen dat kinderen opgroeien  in een gezonde omgeving.

Het is voor Petra en Angelina elk jaar weer een uitdaging om voor alle straten in Westzaan genoeg collectanten te vinden. Ze hebben ongeveer dertig mensen nodig en ze kwamen er vorig jaar zo’n acht tekort. De mensen die voor de Hartstichting collecteren doen dat bijna allemaal al jaren, maar er zijn soms omstandigheden waardoor mensen afhaken. Hoe meer collectanten Petra en Angelina hebben, hoe kleiner ze de wijken kunnen
maken. Deze bestaan nu gemiddeld uit twee straten. Bij het inleveren van de bussen wordt de inhoud meteen geteld. Het is dan gezellig en er is altijd een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.
De collecte vindt dit jaar plaats in de week van 8 t/m 14 april. Petra en Angelina hopen dat enkele mensen zich melden om daarbij te helpen. U kunt zich aanmelden bij
Petra (06-1239 8533) of bij Angelina (06-2420 5218

Weergaven: 2