Café De Kazerne toch een dagje open…

uit de orkaan 

Café De Kazerne toch een dagje open…

Klikspaan, boterspaan!

(Niet doorvertellen, maar Café De Kazerne in Westzaan was gister toch toevallig, ongemerkt, per ongeluk, eventjes, stiekem, tijdelijk open.)

Dat mag natuurlijk niet. Er is gedoe tussen de eigenaar en de gemeente over vergunningen en verbouwingen. En voordat dat uit de wereld is geen café in Westzaan.

In juni was Zaanstad nog van plan om een “omgevingsvergunning reguliere voorbereidingsprocedure” af te geven voor een horecabedrijf aan de Torenstraat 1. Westzaners gingen uit hun bol:

“Yeaaahhhh, Nog meer gezelligheid, Zal top zijn, Zal super zijn, heel leuk, top!, Ik ga er zeker heen, Kunnen we eindelijk de vrijmibo doen…”

We plaatsen foto’s van het interieur die toekomstig exploitant Willem Winkels ons stuurde (we wilden zelfs een Orkaan-borrel in het café te organiseren).

Maar in september was het uit met de pret: wegens een conflict tussen Winkels en Zaanstad over een uitbouw, krijgt Winkels geen horeca-vergunning. Geen vergunning… geen café… Terwijl we het Westzaan zo gegund hadden.

Orkaan-ideetje voor Zaanstad: stuur er een ‘mediator’ op af, er is er toch al eentje aan het werk voor het Cultuurcluster… dit klusje kan hij (m/v) er vast wel even bij doen.

Hieronder nogmaals het café, zoek je favoriete Westzaner op de foto (die wordt groter als je op de neus van de man vooraan in het midden klikt).

Weergaven: 7