Beeldbankweekend in De Kwaker

Beeldbankweekend in De Kwaker
Uit maandblad De Wessaner

Op 28 en 29 september zullen wij dorpshuis De Kwaker weer omtoveren in een ontmoetingsplaats met vele historische beelden van ons mooie dorp. Dit keer is het programma anders dan dat u vanons gewend bent. Niet alleen trakteren wij u op de gebruikelijke diapresentatie in de grote zaal, maar we komen ook met premières van
twee films.

Aan de hand van ons boekje ‘De kleine ban in de rondte’ uit 2014 heeft Aart van ‘t Hoff de wandeling door Westzaan gemaakt en tijdens deze wandeling de huidige situatie in fraaie filmbeelden vastgelegd. Beslist een aanrader om deze film te komen bekijken. De film is ingesproken door Wendy van Duivenvoorde en duurt ongeveer 40 minuten.

Op zaterdag zullen omstreeks 14.40 uur eerst de makers worden bedankt voor hun inspanningen, waarna defilm zal worden vertoond. Op zondag zal de film omstreeks 14.00 uur starten. De film is ook te koop, voor 9 euro.

De tweede film die een première beleeft is een elf minuten durende rolprent uit 1927/1928, die voor Molenaars Kindermeel is gemonteerd uit de film De Zaanstreek, gemaakt door Theo Güsten. Ten behoeve van de vestiging van een verkoopkantoor in Brussel zijn extra Franstalige teksten tussen de beelden gemonteerd.
Vanwege deze film wordt op de fotoborden aandacht besteed aan de buitenlandse activiteiten van Molenaar Kindermeel.

De film zal op zaterdag rond 13.45 uur en op zondag rond 12.30 worden vertoond. Natuurlijk hebben we dit jaar ook weer nieuwe aanwinsten gekregen en die willen we graag laten zien. In de hal van De Kwaker staan we met nieuwe foto’s, waaronder ook weer onze traditionele kerstkaarten met mooie wintertaferelen. De grote zaal is in tweeën gedeeld. Het linker gedeelte vindt u stallen met ansichtkaarten en tonen vrijwilligers hun boeken daarvan. Tevens staan er een aantal rekken met mooie ansichtkaarten. In het rechtergedeelte van de zaal draaien we onze beeldpresentatie met ook vele oude foto’s van het dorp, dit jaar als thema ansichtkaarten afgewisseld met
recente luchtfoto’s van Westzaan die aantonen dat Westzaan in ontwikkeling is. In de kleine zaal naast het kantoor staat Carl Gráfe, die u tekst en uitleg kan geven over onze website.

Mocht u zelf nog foto’s of films van Westzaan in uw bezit te hebben die wij mogen digitaliseren en later mogen vertonen, dan horen wij dat graag. Denk niet te snel dat wij die foto’s of films wel al zullen hebben.Alles in welkom. We maken graag een afspraak met u.

Weergaven: 1