Baggerwerkzaamheden van start Staatsbosbeheer

Baggerwerkzaamheden van start

Vanaf week 34 zal Benecke de damwand in de Reef t.b.v. de baggerwerkzaamheden gaan plaatsen en zal aannemer Pruim Baggerwerken B.V. van start gaan met het aanleggen van de baggerleidingen. De bag-ger uit het Westzijderveld wordt via de Weelsloot en de Weelbrug in Westzaan getransporteerd naar een doorgebroken onderbemaling in de Reef (zie kaart).
Het verwijderen van de bagger zal de waterkwaliteit ten goede komen en daarbij is het ook nodig om de doorvaart te bevorderen, zodat noodzakelijk beheer in het Westzijderveld mogelijk blijft. Door de bag-ger te gebruiken voor het opvullen van de doorgebroken onderbemaling is de hoop dat er weer rietland kan ontstaan, waar de typische veenweide-soorten weer kunnen gaan groeien. Zo slaan we twee vliegen in één klap! Tijdens alle werkzaamheden is rekening gehouden met de aanwezige planten en dieren. Zo zal de beroepsvisser uit de polder Westzaan voorafgaand aan het verwerken van de bagger de doorgebroken onderbemaling eerst leegvissen. De vissen worden weer netjes uitgezet in de polder.
Op meerdere plekken tegelijkertijd aan het werk
Vanaf begin september zullen er drie verschillende aannemers in de gebieden de verschillende maatre-gelen gaan uitvoeren. Aannemer Van der Lee B.V. zal in het Guisveld (polder Westzaan) en de Kalverpol-der aan de slag gaan. Loonbedrijf J.G. Groot en Zn. gaat de werkzaamheden in het Oostzanerveld en Var-kensland uitvoeren en Van Aalsburg B.V. voert de maatregelen uit in de Reef en het Westzijderveld (pol-der Westzaan). Houd deze nieuwsbrief en de vlogs in de gaten voor updates van hun werkzaamheden.

Weergaven: 8