Archief HVW krijgt langzaam vorm

Archief HVW krijgt langzaam vorm ( Uit de Wessaner)

Elke vrijdagmorgen gaat een kleine groep Westzaners naar het gemeentehuis om daar in het gemeentearchief bezittingen te schonen van metaal, plastic en andere zaken. Om ze vervolgens te benoemen en in te brengen in hetarchiefsysteem Flexis Mail. Het is gezellig, maar ook leuk. Uiteraard komen we veel dingen tegen waar we de nodige vraagtekens bij hebben. Hoort het wel bij Westzaan?

Waar moet je het dan onderbrengen? Is het gemeente Westzaan (van voor de samenvoeging) of Westzaan
als deelraad van Zaanstad. Kortom, vragen te over. We komen van alles tegen, waaronder heel leuke dingen. Onder andere een aardig briefje over een paard.
We beelden het hierbij af.

De Historische Vereniging presenteert zich ook weer op De Dag Van Westzaan in de Grote Kerk. Onze activiteiten worden daar gepresenteerd.

Vermeldenswaard is dat de dorpswandelingen opnieuw onder de aandacht worden gebracht. Fred Eerenberg en krijgt daarbij hulp van bestuurslid Arthur Breuring. Zeer binnenkort krijgen onze leden een nieuwsbrief met daarin ook informatie over de lichtjesavond, de najaarsvergadering en -lezing. Wilt u ook geïnformeerd worden, geef u dan op als lid. Dat kan door een e-mail naar secretarishvw@westzaan. nl.

Toon,hierbij zend ik je vijf gulden voor de aanschaffing van een Paard wat je volgens mij wel noodigheb.De tijd is voor ons allen zeer moeilijk maar jij geeft blijk om zelf je brood te verdienen (wat ik persoonlijk flink van je vind). Houd moet Toon er komen weer beteren dagen.

Gr. Za…..

Peter Huisman,

Bezoeken: 0