Antoon Kuiper benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Uit NHD 12 juli 2019

Atoon Kuiper heeft voor IJsclub Lambert Melisz. veel betekend. Hij kreeg daarom van burgemeester Jan Hamming vrijdagavond te horen dat hij benoemd is tot lid in de Orde van Oranje Nassau.
Kuiper is zo’n man die het gewoon allemaal doet. Hij was nog maar net voorzitter van de ijsclub toen hij van een nieuw clubgebouw zijn hoofddoel maakte en de vereniging heeft daar nog steeds plezier van. Hij was de man achter de totstandkoming van het schaatsmuseum, liet twee houten banken maken in de vorm van schaatsen die helemaal bij Westzaan zijn gaan horen. Het bleef niet bij schaatsen. Kuiper is al sinds de jaren zeventig vrijwilliger bij voetbalclub Westzaan en korfbalvereniging Roda, onder meer als trainer en begeleider, als onderhoudman en bij de oud-papierploeg. Volgens de huidige voorzitter was hij de spil waar de vrouwenafdeling van VVV Westzaan om draaide. Kuiper was actief voor de Westzaanse Gemeenschap en ook vijftien jaar lang voorzitter van de bewonerscommissie van de woningbouwvereniging. En nog steeds bezorger van dorpskrant De Wessaner en chauffeur van de dorpsbus. Hij was actief bij de actie ’Trappen tegen Huntington’ om deze hersenziekte de wereld uit te helpen.
Drie jaar geleden nam het leven een verkeerde afslag. Zijn vrouw Grietje belandde in een rolstoel en Kuiper werd haar verzorger. Afgelopen winter kreeg hij te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Toch is hij nog dagelijks actief bij de ijsvereniging en wekelijks bij de voetbalvereniging.U toont kracht een doorzettingsvermogen, waarvoor mijn diepe respect’, zei Hamming.

Bezoeken: 11