Zuidervermaning: Start project Westzaan ziet ze vliegen! (blijven hangen tm 17 april)

Datum: 7 maart 2024

Westzaan ziet ze vliegen!

Het thema in de Zuidervermaning is dit voorjaar Westzaan ziet ze vliegen! Nu kun je dit natuurlijk op allerlei manieren opvatten. Te denken valt aan vogels, aan andere vliegende vlerken, maar ook aan vliegtuigen! Daarom gaan we aan al deze aspecten aandacht besteden in maart en april. De aftrap wordt gedaan op 7 maart door Rob Koeman van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek. Tegelijkertijd is de opening van een expositie van prachtige vogelfoto’s, die tot 17 april is te zien.

 

Op 8 maart is er een wel heel bijzonder concert: Het Linnaeus Trio komt met EntomoPhonia! Niet de angst die je kunt hebben voor

insecten, maar vooral de bewondering voor de speciale ‘muziek’ die zij maken. Duik samen met Het Linnaeus Trio in de wondere klankwereld van de insecten, met composities van o.a. Bach, Desprez, Schumann, Fauré en Bartók. In de muziek komen zowel muzikale imitaties van insectengeluiden als filosofische bespiegelingen geïnspireerd op insecten voorbij, met teksten van o.a. Emily Dickinson, Victor Hugo, Goethe en Nederlandse legendes Lennaert Nijgh en Annie M.G. Schmidt.

Bram van Beusekom treedt op 23 maart op voor kinderen van 2+ met zijn beeldende objecttheatervoorstelling Vliegeensvlug! Dat is een aanloopje naar een speciaal project: Westzaan ziet ze vliegen! van basisschool WIJ-land Westzaan. De leerlingen hebben in de maand maart workshops en lessen gehad over bijen, vogels en vleermuizen en ze zijn zelf aan de slag gegaan om vogels en insecten te maken in allerlei maten en soorten.

 

Op 17 april wordt dit thema afgesloten met een avond over verschillende aspecten van het voor Westzaan zo aanwezige vliegverkeer.

Bezoeken: 1