Zuidervermaning Oude Muziek MONTEVERDI’S KLAAGZANGEN

Datum: 21 februari 2019

Profeti della Quinta met Monteverdi’s Klaagzangen

Tijdreizen: pure sciencefiction? Niet met de juiste soundtrack! In dit concert gidsen de zangers van Profeti della Quinta ons door het Italië van de Renaissance en de Vroegbarok. Poëzie werd van expressieve muziek voorzien door sterren als Cipriano de Rore en Carlo Gesualdo. Bij Claudio Monteverdi bereikt het drama een hoogtepunt in zijn hartverscheurende Klaagzangen, op de grens van madrigaal en opera. Van zijn toen al waanzinnig populaire ‘Lamento d’Arianna’ maakte hij speciaal een schitterende, vijfstemmige madrigaalversie. Profeti della Quinta bestaat uit: Doron Schleifer en Roman Melish (contratenor), Lior Leibovici en Dan Dunkelblum (tenor), Elam Rotem (bas en muzikale leiding) en Ori Harmelin (chitarrone).

Programma:

Claudio Monteverdi met ’Lamento della ninfa’, ‘Lamento d’Arianna’, ‘Zefiro torna’. Luzzascho Luzzaschi met ‘Lo veggio pur pietate’, ‘Tu, ribello d’amor’, Quivi sospiri’. Cipriano de Rore met ‘Ancor che col partire’, ‘Mia benigna fortuna’, ‘Datemi pace’. Carlo Gesualdo met ‘Occhi , del mio cor vita’. Scipione Lacorcia met ‘Ahi, tu piangi’. Alessandro Piccinini met ‘Passacaglia’.

Datum: Donderdag 21 februari 2019
Aanvang: 20.15 uur, zaal open 19.45 uur

Duur: 60 minuten, geen pauze
Kaarten: € 24,- , vriend € 20,- , CJP/student € 10,-(exclusief transactiekosten)
Kaartverkoop: via Oude Muziek of 030-2329 010.Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert bij kaarslicht en is er na afloop gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.

Bezoeken: 1