Zuidervermaning: Linnaeus Trio met Entomophonia: concert over alles wat vliegt

Datum: 8 maart 2024

Het Grote Verhaal van de Kleine Beestjes

Entomophonia! is een vrolijk theaterconcert waarin de insecten hoofdrol spelen. Het Linnaeus Trio ploos de muziekgeschiedenis uit op zoek naar de mooiste, leukste en meest bijzondere muziek geïnspireerd op insecten. Zoemende bijen, brommende vliegen, prachtige klassieke muziek, chansons en veel vrolijke liedjes: het komt allemaal voorbij in deze speelse muziekvoorstelling. Geliefde insecten als de vlinder en de bij worden bezongen. Maar juist ook minder populaire insecten als luis, vlo, bromvlieg en mug zet het trio in de schijnwerpers.

Veelal onbekende pareltjes van C.P.E Bach, Robert Schumann, Ludwig von Beethoven, Bela Bartók en Benjamin Britten zijn opgedoken. Ook moderner repertoire heeft een belangrijke plaats in het programma, met werk van onder meer Heather Pinkham en Meyer Kupferman. De gezongen teksten komen van onder meer Emily Dickinson, Victor Hugo en Annie M.G. Schmidt. Speciaal voor Entomophonia! schreven componist Dolf de Kinkelder en tekstschrijver Josee Hussaarts het lied Ik ben de Bromvlieg.

Tussen de muziek door vertellen de musici het publiek over de insecten uit de muziek. Thema’s in Entomophonia! zijn onder meer de enorme diversiteit van de insectenwereld, de relatie tussen mens en insect en het insect als onmisbaar onderdeel van het ecosysteem.

Het Linnaeus Trio bestaat uit Ellen Zijm – accordeon, Kees van der Harst – klarinetten en Jennifer van der Hart – zang. Drie klassiek geschoolde musici die hun sporen verdiend hebben in binnen- en buitenland. Het trio blinkt uit in het maken van verrassende programma’s, waarin gestreefd wordt naar een wisselwerking tussen muziek en natuur.
Vrijdag 8 maart, 20.15 uur. Reserveren www.zuidervermaning.nl

Bezoeken: 0