Zuidervermaning: Happy Hour-concert: Teun&Teun

Datum: 16 maart 2024

Unieke muziek, uniek duo

De Zuidervermaning heeft een prachtige akoestiek voor muziek. Veel musici maken daarvan dan ook dankbaar gebruik en komen in Westzaan hun muziek opnemen. Ook Teun&Teun, het beroemde blokfluit/klavecimbelduo namen daar hun nieuwe cd Unico op. Ze presenteren nu dit CD-programma in een namiddagconcert, met toelichting op de muziek.

Op het programma staan stukken van Nederlandse meesters uit de 18e eeuw voor blokfluit en klavecimbel. Denk daarbij onder andere aan de componisten Unico Wilhelm van Wassenaer en Willem de Fesch. Deze oude meesters zijn in de loop der tijd ondergesneeuwd door hun Italiaanse collega’s als Vivaldi en Locatelli, die eveneens hun muziek lieten uitgeven in Amsterdam. Ten onrechte! De frisheid, virtuositeit en indringende klanken spatten af van deze Nederlandse muziek!

Teun Braken (klavecimbel) en Teun Wisse (blokfluit) leerden elkaar kennen aan het Utrechts Conservatorium in 2012. Sindsdien spelen ze samen en concerteerden ze op festivals en in concertseries door heel Europa. Inmiddels wonen ze allebei in de regio Basel, Zwitserland, waar vanuit zij hun pedagogische en artistieke activiteiten ontplooien. Teun Wisse werkt aan het MKZ (Musikschule Konservatorium Zürich), waar hij doceert en leidinggeeft aan een team van meer dan tien internationale docenten. Teun Braken werkt aan de Musikhochschule Freiburg im Breisgau, waar hij, verbonden aan het Instituut voor historische uitvoeringspraktijk, docent is voor klavecimbel en basso continuo. Beide musici zijn te zien en horen op internationale podia.

 

Zaterdag 16 maart, 17.00 uur, reserveren www.zuidervermaning.nl

Bezoeken: 0