Zonder Haast Staphorsius vanaf 23 juni 

Datum: 18 juni 2018

Zonder Haast Staphorsius vanaf 23 juni t/m 23 september 

Al 50 jaar een begrip in de Zaanstreek en ver daarbuiten.Voortgevloeid uit hobby en uitgegroeid tot gerespecteerd bedrijf die haar vak verstaat. Dat zijn nogal uitspraken hoor ik u denken. Eens.

Maar leven we niet in een tijd dat we ook weleens trots op ons zelf of hetgeen is gepresteerd mogen zijn? Ik heb iemand ooit horen zeggen: als je niet van jezelf houdt kun je niet van anderen houden. In ons vak is het eigenlijk net zo. Als je er niet van houdt kom je er niet.

In 1967 is mijn vader de zaak begonnen. Uiteraard op zijn manier. Als jongetje -gevraagd en ongevraagd- kon je niet om het bedrijf aan huis heen. In 1991 vroeg mijn vader het stokje over te nemen, ik had het in me zei hij en zijn gezondheid liet te wensen over. In eerste instantie wilde ik niet, maar er lag zoveel werk, dat ik mij uit plichtsbesef (zoals mij dat is bijgebracht) het werk wilde afronden en afspraken van mijn vader wilde nakomen. Ik denk dat het virus me toen heeft gegrepen en nooit meer heeft losgelaten. Inmiddels vele jaren verder is de naam Staphorsius nog steeds niet uit het straatbeeld verdwenen en dat is heden ten dage toch best iets om trots op te zijn.

Openingstijden:
Dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondagopening: 18 juni en 17 september van 13.00 tot 17.00 uur
​Of op afspraak

 

zie Dirk Bal  

zie Henk van Kalken 

zie Marlies van Heere 

zie Meg den Hartog 

zie Riejanne Boeschoten 

zie Jos Aaanrad

 

Bezoeken: 10