Zomerexpositie Zonder Haast – Hedendaags realisme bij Galerie Staphorsius

Datum: 23 juni 2018

Zomerexpositie Zonder Haast – Hedendaags realisme bij Galerie Staphorsius

Galerie Staphorsius in Westzaan presenteert deze zomer de lustrumeditie van de expositie Zonder Haast. Vanzelfsprekend staat het stilleven hierbij weer centraal met werken in verschillende technieken van nationaal en internationaal bekende kunstenaars. Niet alleen werken voor aan de wand, van (hyper) realisme tot een meer impressionistische stijl, maar ook beelden en objecten voor in de vrije ruimte

Rust is ook deze keer het centrale thema. Galeriehouder Rob Staphorsius licht toe: “We zijn allemaal 24/7 online en de verschillende platformen van social media nemen daar een centrale plaats in. Dat ene snelle symbooltje van een duimpje omhoog lijkt soms wel de plaats in te nemen van oprecht gemeende aandacht. Ook kijkend naar kunst bijvoorbeeld; hoeveel luttele seconden staat een bezoeker van een museum nog stil bij een kunstwerk? Er wordt nog snel even een selfie genomen met een kunstwerk en direct gedeeld op een van de platformen. Er lijkt geen tijd meer om met aandacht te kijken. Onze lustrumeditie van de zomerexpositie Zonder Haast geeft de mogelijkheid om hier even los van te komen en te genieten van de prachtige kunst die we ook deze keer weer bijeen hebben kunnen brengen”.

Sundays@Staphorsius

Op de zondagopeningen geven verschillende exposerende kunstenaars demonstraties van hun werk. Ieder met een eigen werkwijze laten ze de bezoeker zien hoe met eindeloos geduld en zeer verfijnde penseelvoering een schilderij in vaak tientallen lagen wordt opgebouwd. Alles begint voor hen echter bij de juiste compositie van de onderwerpen en vooral ook het juiste gebruik van het licht om ook de meest bescheiden onderwerpen optimaal tot hun recht te laten komen.

Galerie Staphorsius, J.J. Allanstraat 287b, Westzaan
23 juni tot en met 23 september 2018
Dinsdag tot en met zaterdag van 9 – 17 uur 

Zondagopening: 24 juni en 8, 23 september, telkens van 13 – 17 uur

 

Hub Pollen – Stilleven met emaille bord en appeltak

Meg den Hartog – Bommeltje in het nieuws. – 18 x 24 cm.

Marlies Heere: Orchidee – 40 x 50 cm

 

 

Gerd Renshof – Alaha – 50 x 65

Weergaven: 0