Zaanse Omgevingsvisie: hoe ziet Zaanstad er in de toekomst uit?

Datum: 12 oktober 2022

 

Zaanse Omgevingsvisie: hoe ziet Zaanstad er in de toekomst uit?
oktober, aanvang 19:30 uur in de Bullekerk. Gratis.
Kom donderdag naar de Bullekerk voor een avond die in het teken staat van de Zaanse Omgevingsvisie. We gaan in gesprek met Mathias Lehner, mede-opsteller van de nieuwe Omgevingsvisie. Gevolgd door presentaties van Paul de Ruijter, strateeg en specialist in scenario-denken, en Frans Soeterbroek, stadmaker en publicist . Daarna gaan we in gesprek met de zaal en aansluitend volgt een optreden van de stadsdichters Reinier Fosch en Lisa van Tongeren die live een gedicht gaan maken.

Zaanstad groeit. Steeds meer mensen wonen en werken in Zaanstad. Maar de ruimte binnen onze stadsgrenzen is beperkt. Hoe gaan we daarmee om? Hoe zorgen we voor economische groei die bijdraagt aan een klimaatneutrale stad? Hoe richten we de openbare ruimte zo in dat deze uitnodigt tot bewegen en bijdraagt aan de gezondheid van mensen? En hoe realiseren we 20.000 nieuwe woningen én behouden we het unieke karakter van de Zaanstreek? De Zaanse Omgevingsvisie moet hier een antwoord op geven.

Deze avond wordt gemodereerd door Leontine de Koning, voorzitter van de programmaraad van Babel Zaans architectuurplatform.

Tijdstip en locatie
Donderdag 13 oktober 2022, inloop met koffie/thee vanaf 19:30 uur, start 20:00 uur, in de Bullekerk, Westzijde 75 in Zaandam. Je kunt je vrijblijvend aanmelden via info@stichting-babel.nl.

 

 

Bezoeken: 3