Westzaan Koningsdag 2019

Datum: 27 april 2019

Koningsdag 2019 wordt spetterend

Koningsdag belooft weer een prachtige, feestelijke dag te worden, die zeker geen Zaankanter wil missen. Na het succes van vorig jaar zal het koningsdaggebied wederom de Kerkbuurt zijn, aangevuld met de Lambert Meliszstraat. Naast de niet meer weg te denken braderie en vrijmarkt zijn er attracties voor jong en oud en aan de inwendige mens is uiteraard ook gedacht. Er zullen diverse heerlijke snacks, sui- kerspinnen, ijsjes en culinaire broodjes worden verkocht. Een lekker drankje erbij en iedereen kan genieten. Kortom het belooft een spet- terende dag te worden.

honingproducten, viltproducten, sieraden, cd’s en dvd’s, miniatuur- auto’s, bloemen en planten. Het is te veel om op te noemen. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd met brood en banket, poffertjes, diverse belegde broodjes, snoep, popcorn, slush-puppy en foodtrucks met heer- lijke gerechten, ook voor vegetariërs. De EHBO Westzaan vertelt je alles

De organisatie doet weer zijn uiterste best om er een waar feest van te maken en hiermee Westzaan op de kaart te zetten! Voor jong en oud is er tussen 10.00 uur en 16.00 uur van alles te beleven. Hotel-Restaurant De Prins is vanaf 11.00 uur open voor een kopje koffie met overheerlijk gebak. Ook de Kazerne is open. Hier kan men vanaf 10.00 uur terecht voor koffie of andere versnaperingen. Van 14.00 tot 18.00 komt de zanger Michel van Rijs- wijk de boel op stelten zetten en later op de avond komt een dj draaien tot
23.00 uur.

Open podium
Het open podium voor het Reght- huys is vorig jaar goed bevallen en zal ook dit jaar weer deel uitmaken van de festiviteiten. Vanaf 10.00 uur zorgt dj Jamie voor spetterende muziek. Om 11.00 uur en 12.00 uur laten de jongens en meisjes van High School Musical hun kunsten zien. Om 11.30 uur begint dan de Prinsessen/Prin- senwedstrijd.
Verder kan iedere creatieve dorpsbewoner optreden. Bespeel je een instrument, speel je in een band of toneel en wil je graag op het podium staan? Meld je dan aan via westzaansegemeenschap@upcmail.nl. Bellen kan ook: 06-2115 6041 of
06-1717 1793.

Vrijmarkt
Ook dit jaar is er weer een feestelijke vrijmarkt, waar iedereen zijn kleedje op de aangegeven plaatsen in de Kerkbuurt en de Lambert Meliszstraat mag neerleggen om zijn of haar oude spullen te verkopen. De bezoekers kunnen lekker struinen over de markt op zoek naar leuke koopjes! Kom vroeg zodat je een goede plek kunt uitzoeken.

Braderie
Muziek, handelswaar en versnape- ringen! Dit zijn traditioneel de ingre- diënten van de Westzaanse braderie. Ook dit jaar zal er op de braderie weer een grote diversiteit aan handelswaar worden aangeboden. Je kan hierbij denken aan decoratieve snuisterijen,

over de EHBO-cursus of een cursus reanimeren. Hier kun je je ook laten informeren over de AED-apparaten in Westzaan en mogen de kinderen met oude verbandmiddelen elkaar verbinden. De Digitale Beeldbank is aanwezig met nostalgische foto’s en het Brandweermuseum is open voor bezichtiging. Ook hier wordt gezorgd voor gezellige muziek en de inwen- dige mens. Ook is onze Gerrit Butter met zijn prachtige motoren weer aan- wezig.

Attracties
Er staat dit jaar voor jong en oud
o.a. een 20 meter lange uitdaging te wachten. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur kunnen de kinderen zich gratis laten schminken door Mariëlle van ‘Schminkkoppies’.
Wil jij je als je tijger laten schminken of heb je een andere wens, kom dan langs en laat je verrassen!

Prinsessen/Prinsenwedstrijd
Als je niet echt tot de koninklijke families kunt toetreden, kun je altijd nog een mooie Disney- prinses of prins worden. Doe je mooiste prin- sessenjurk of je prinsenpak aan. Jullie worden mooi geschminkt door Mariëlle van Schmink- koppies en doe mee met de wedstrijd wie door het publiek tot de allermooiste wordt gekozen. Jullie mogen allemaal een mooie parade door de Kerkbuurt lopen. Geef je dus snel op en doe mee. Voor de eerste prijs geven wij twee bios- coopkaartjes weg.
Opgeven tot uiterlijk 26 april via wes t z aans e gem e ens chap @ up cmail. nl. Verzamelen om 11.00 uur in het Reghthuys. De kinderen worden opgevangen door Arianne. Verkeersmaatregelen
Om ervoor te zorgen dat het verkeer zo min mogelijk overlast heeft, zijn er in overleg met de politie een aantal verkeersmaatregelen geno- men. De Kerkbuurt zal vanaf 7.00 uur voor het verkeer worden afgesloten en moet dan autovrij zijn. De parkeerplaats van de Coop blijft bereik- baar voor haar klanten.

Op de hoeken Kerkbuurt/Watermolenstraat, Torenstraat/Watermolenstraat en Torenstraat/ Kerkstraat geldt een stop- en parkeerverbod
i.v.m. de wegversmalling en de vlotte verkeers- doorstroming. Let op de borden voor de tijde- lijke verkeersmaatregelen.

Samen maken we er een mooi feest van! Wil je alle ontwikkelingen op de voet volgen? Meld je dan nu aan op onze Facebookpagina groups/ koningsdagWestzaan/ We bedanken al onze sponsors. Zij maken het mede mogelijk dat we Koningsdag in Westzaan tot een geweldige dag voor iedereen kunnen maken.

Het Oranje Comité bestaat uit Reinhold, Mari- on, Dries, Arianne, Marcel en Ingrid en Paulo. Hebt u interesse om een handje mee te hel- pen dan kunt u zich aanmelden bij Marcel via westzaansegemeenschap@upcmail.nl of bellen naar 06-2115 6041.

Marion Flimm

Koningsdag 

Het zal wederom een top Koningdag 2019 worden 

met scheerschuim kan geen kwaad

 Op zaterdag 27 april organiseerde de Westzaanse Gemeenschap Koningsdag. Ook dit jaar vonden  de festiviteiten plaatsvinden op de Kerkbuurt en Lambert Meliszstraat. Het  is wederom een geweldig feest te geworden worden voor de Westzaners en ook voor de vele bezoekers van de omliggende dorpen.

Programma was

  • Vrijmarkt
  • Braderie
  • Attracties
  • Live muziek
  • Open podium

Vrijmarkt

Ook dit jaar is er weer een feestelijke vrijmarkt waar iedereen zijn kleedje op de aangegeven plaatsen in de Kerkbuurt mag neerleggen om zijn of haar oude spullen te verkopen.De bezoekers kunnen lekker struinen over de markt op zoek naar leuke koopjes! Kom vroeg zodat je een goede plek kunt uitzoeken.

Braderie

Muziek, handelswaar en versnaperingen! Dit zijn o.a. de ingrediënten van de traditionele Westzaanse braderie. Ook dit jaar was  de braderie weer een grote diversiteit aan handelswaar worden aangeboden. Je kan o.a. denken aan decoratieve snuisterijen, honingproducten, sieraden van glas, miniatuur auto’s, bloemen, planten en nog veel meer.

Attracties

Zowel kinderen als volwassenen  probeerde de Rodeo Stier te bedwingen. Wie wordt de Rodeo kampioen van Westzaan en kan er het langst op blijven zitten?Daarnaast stond er voor jong en oud een 15 meter lange uitdaging te wachten.

https://www.facebook.com/groups/187422018048154/

Het Oranje organisatie bestond  uit o.a. Dries, Marion, Arianne, Ingrid, Marcel en Reinhold, Marcel Haarhuis, Ingrid Jahn en vele anderen 

Oranje Comité Westzaan

2017 

Koningsdag 2019

Koningsdag

Marion Flimm

Weergaven: 4